Манджукич и Гризман разбиха Ейбар на терен, достоен за А група


Манджукич и Гризман разбиха Ейбар на терен, достоен за А група

1532 0

 

Реми се възползва отлично от един от малкото си стартове в Премиър лийг, след като в 41' забоде 5-ия си гол за сезона. В 45' обаче Куртоа допусна фатална грешка, която доведе до гол на Силва.

В стартовия състав на Челси личаха липсите на Диего Коща (наказан) и Сеск Фабрегас, който има лека травма. Курт Зума пък изненадващо беше предпочетен пред Гари Кейхил, а Аспиликуета почна отляво на защитата.

За Сити Яя Туре все още отсъства, докато Демикелис почна вместо Монгала в сърцето на защитата. Агуеро и Силва поведоха нападението на Мануел Пелегрини.

След предпазливо начало на двубоя първата възможност в мача беше за "гражданите". В 24' Агуеро получи от Силва в наказателното поле и стреля силно, но Куртоа успя да отрази удара му.

Отговорът на лондончани последва в 30', но Оскар, който получи на удобна позиция, стреля право в Харт. 3 минути по-късно Тери не успя да изчисти дълго подаване за Агуеро, който се озова сам срещу Куртоа, но прати топката в аут.

В 41' обаче Челси, противно на логиката, поведе. Рамирес пусна за Матич фронтално от вратата, а той центрира за Еден Азар. Белгиецът с едно докосване успя да пусне за Реми, който от непосредствена близост се разписа.

Голямата изненада на "Стамфорд Бридж" беше, че Челси не успя да задържи аванса си дори до почивката а с основна вина за това е Куртоа. В 45' белгиецът не успя да пресече добре наглед лесно центриране, а след него Агуеро стреля диагонално, а Силва засече топката във вратата - 1:1.

През второто полувреме "сините" изглеждаха доволни от равенството и приеха противника в своята половина. Сити натисна и имаше добри положения, но на два пъти Куртоа се намеси отлично в началото на полувремето.

В 77' дойде и времето на Франк Лампард, който се появи на терена на "Стамфорд Бридж" за сметка на Фернандо. Той беше посрещнат от бурни аплодисменти, които заглушиха първите няколко освирквания, появили се от трибуните.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички