Реал остава лидер след обрат срещу Сосиедад


Реал остава лидер след обрат срещу Сосиедад
Снимка: Getty images/Gulliver

1164 0

Отборът на Реал Мадрид победи като домакин съимениците си от Сосиедад с 4:1 в мач от 21-ия кръг на Ла Лига. За столичани не игра Кристияно Роналдо.

Мачът започна неприятно за „Белия балет”, след като още в 1-ата минута гостите откриха резултата. Това стана след като Рубен Пардо центрира от ляво и топката падна на главата на Аритз Елустондо, който от точката на дузпата направи Касияс безпомощен.

Отговорът на домакините бе мълниеносен и още в третата минута те се върнаха в мача. След пробив от ляво Марсело центрира към близката греда, а Родригес с глава стреля в левия ъгъл на вратата и матира вратаря на гостите за 1:1.

В 25-ата минута от Реал Мадрид претендираха за дузпа, след като Гарет Бейл овладя топката в наказателното поле и след интервенция със защитник на Сосиедад се озова на земята. Съдията обаче подмина претенциите на домакините.

След центриране от корнер топката попадна в непокрития Хамес, който се засуети и диагонално стреля право в ръцете на вратаря на Реал Сосиедад.

В 37-ата минута домакините достигнаха до пълен обрат, след като удар на Бензема бе избит от вратаря, а в добавката Серхио Рамос направи 2:1.

Второто полувреме започна с натиск на домакините и резултатът не закъсня.

В 52-ата минута след двуходова комбинация по левия фланг Карим Бензема нахлу в наказателното поле и отбеляза за 3:1 с диагонален удар по земя.

Мачът загуби от остротата си, но Реал Мадрид не спря да поглежда към вратата на противника. Така се стигна до 73-ата минута, когато след многоходова комбинация по лявото крило, от границата на наказателното поле с красив вътрешен фалц Карим Бензема стреля към далечната греда и направи резултата 4:1.

С този резултат Реал събра 54 точки и е едноличен лидер в класирането, на 6 точки пред Барселона, която е с мач по-малко.

Реал Сосиедад е на 12-та позиция с 22 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички