Неймар и Барселона превзеха "Калдерон" в епични 45 минути в Мадрид


Неймар и Барселона превзеха "Калдерон" в епични 45 минути в Мадрид

1908 0

Барселона е първият полуфиналист в турнира за Купата на Краля, след като Меси и компания стигнаха до изстрадан и драматичен успех с 3:2 като гост на Атлетико (Мадрид), печелейки четвъртфинала с общ резултат 4:2.

Срещата ще се запомни с поредния гол на Торес след завръщането му, който откри още в 1’, но в 9’ Неймар успя да изравни. В 29’ от дузпа Раул Гарсия даде повод на „Калдерон” да изригне, но в 38’ Миранда си забоде автогол, връщайки равенството.

В 41’ дойде най-спорният момент, когато Алба игра с ръка и спря сигурен гол на Антоан Гризман, но съдията не отчете това и позволи на играта да продължи. Това иницира контраатака на Барселона, а именно Алба даде асистенция на Неймар за 2:3.

На почивката в тунела Габи получи червен картон при опит да се сбие с Неймар, а през второто полувреме Атлетико нямаше никакъв шанс да стигне до победата. Барса пък изигра спокойни 45 минути, от които в последните 5 игра и с двама души повече след втори жълт картон на Марио Суарес.

Така Барселона се класира за 5-и пореден път на полуфиналите за Купата на Краля, като остави и 100-овата си статистика да продължава напред след победа с 1:0 в първия двубой.

Неймар вече е вкарал 5 от последните 8 гола на своя тим във всички турнири, като показва страхотна форма, докато Суарес записа асистенция №10 в своята сметка.

Освен това Барселона отбеляза 3 гола за едно полувреме на "Калдерон", като през миналия сезон в цели 6 двубоя Меси и компания вкараха толкова. Също така Барселона вече е абсолютен фаворит за Купата, след като и Реал Мадрид, и Атлетико са аут от играта.

Наставникът на Атлетико Диего Симеоне отново заложи на любимата си 4-4-2 и постави Фернандо Торес и Антоан Гризман в предни позиции, докато Арда Туран и Раул Гарсия трябваше да помагат от втора позиция. Капитанът Габи и Марио Суарес започнаха като двойка вътрешни халфове заради липсата на Коке, а Сикейра, Миранда, Хименес и Хуанфран оформиха отбраната.

Обичайното трио Меси, Неймар и Суарес започна в атака за Барселона, докато Иван Ракитич, Серхио Бускест и Андрес Иниеста оформиха триото в халфовата линия. Даниел Алвес, Жерар Пике, Хавиер Масчерано и Жорди Алба стартираха в отбрана пред вратаря Марк-Андре тер Щеген.

Срещата нямаше как да почне по-добре за домакините, които по подобие на последния си двубой с Реал Мадрид откриха още в 1’. Торес получи пред наказателното поле, завъртя се отлично, финтира Масчерано и с диагонален удар в долния десен ъгъл откри резултата – 1:0.

„Дюшекчиите” не позволяваха на Барселона да изнася топката в собствен стил, но въпреки това каталунците се добраха до изравняване бързо. В 9’ Меси пусна за Суарес, който веднага изведе Неймар сам срещу Облак и бразилският ас отбеляза поредния си гол – 1:1.

Въпреки изравняването Барселона не успя да вземе превес, а до самия край на полувремето Атлетико имаше инициативата, изпусна няколко положения, а държеше и топката повече. Това даде резултат в 29’, когато Хуанфран проби към наказателното поле и беше препънат от Масчерано. Съдията отсъди дузпа, въпреки че нарушението беше извън наказателното поле.

И този резултат обаче не се задържа, а големият виновник за това е Миранда. В 38’ Ракитич центрира от корнер, а топката беше засечена от Бускетс. Той отправи слаб удар, който не застрашаваше Облак, но в опита си да изчисти бразилецът закова безпощадно коженото кълбо във вратата на собствения си тим – 2:3.

Двубоят за домакините приключи само 3 минути по-късно, но по много скандален начин. При контраатака на Сикейра Гризман беше намерен на 5 метра от вратата. Той засече с мощен удар и Алба успя да спаси своите, но с ръка. Сигнал обаче не последва, а при контраатака на Барселона Меси намери същия Алба, който вече беше в атака. Той от своя страна пусна за Неймар, който финтира Облак и реализира за 2:3.

При последния съдийски сигнал за полувремето играчите на двата тима едва не се сбиха, като основните действащи лица бяха Габи и Неймар. В тунела се оказа, че капитанът на Атлетико е налетял да бие бразилеца и е бил изгонен от рефера.

За второто полувреме домакините излязоха в намален състав и Барселона имаше огромен превес. „Дюшекчиите” имаха само едно положение до края на двубоя, докато „блаугранас” така и не успяха да увеличат аванса си. Облак и Тер Щеген се отчетоха с по едно спасяване, а Суарес след поредния си фаул срещу Меси беше изгонен, а „дюшекчиите” доиграха с 9 човека срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички