Мадрид тръпне в очакване на новия крал на Испания


Мадрид тръпне в очакване на новия крал на Испания
Снимка: Angel Martinez/Getty Images

1318 0

Настъпи денят, в който Испания ще има своя нов футболен крал. Двата столични гранда - Атлетико и Реал, излизат за своите последни мачове за сезон 2020/21 в Ла Лига. Тази вечер от 19:00 часа ще се изиграят всички двубои от последния 38-ми кръг на Примера Дивисион, след който ще стане ясен и новият шампион на Испания.

Съдбата е изцяло в ръцете на Атлетико Мадрид, който е лидер в подреждането с актив от 83 точки - с две повече от Реал, който ще стиска палци "дюшекчиите" да не спечелят гостуването си на Валядолид. В същото време обаче възпитаниците на Зинедин Зидан ще трябва да свършат и своята работа - да победят Виляреал като домакин.

Реал може да стане шампион при два сценария - както при загуба на Атлетико, така и при равенство. Причината е, че при равенство в точките в Испания не се гледа головата разлика, а директните двубои между двата отбора. В това отношение Реал има превес, тъй като има победа и равенство срещу отбора на Атлетико. 

Ако "дюшекчиите" искат да бъдат шампиони, трябва на всяка цена да победят Валядолид. В противен случай хората на Диего Симеоне трябва да се надяват, че Реал ще се издъни срещу Виляреал. Това обаче е малко вероятно, тъй като се очаква "жълтата подводница" да излезе с по-резервен състав заради предстоящия им финал в Лига Европа.

В същото време в Испания се заговори, че легендата на Реал - Роналдо, който е президент на Валядолид, е обещал на играчите тлъсти премии, ако победят Атлетико. Реал или Атлетико: как ще се развие битката за титлата в Испания, предстои да разберем съвсем скоро!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички