Луис Суарес извоюва паметен обрат за Атлетико Мадрид в Ла Лига


Луис Суарес извоюва паметен обрат за Атлетико Мадрид в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1544 0

Отборът на Атлетико Мадрид постигна труден обрат срещу Ейбар и взе победата с 1:2 като гост в мач от 19-ия кръг на Ла Лига. Луис Суарес отбеляза двете попадения за "дюшекчиите", като вторият гол дойде от дузпа в самия край на срещата.

Още в 11-ата минута Вършалко извърши нарушение в наказателното поле и даде правото на Ейбар да изпълни дузпа. Зад топката застана Марко Дмитрович, който прати Ян Облак в грешната посока и отбеляза. В края на първата част обаче играч на домакините допусна груба грешка и позволи на Луис Суарес да изравни. 

В средата на втората част Ейбар имаше две чудесни положения за гол, но не успя да ги реализира. В самия край на мача пък Арбия фаулира противников играч в наказателното поле и този път Атлетико получи дузпа. Зад бялата точка застана Суарес и не сгреши, носейки победата на "дюшекчиите".

Това е 14-а победа за Атлетико от началото на сезона в 17 изиграни срещи, с което увеличи преднината си на върха пред основните си преследвачи Реал Мадрид и Барселона. Столичани разполагат с 44 точки - седем повече от Реал и десет повече от Барса, които дори са с мач повече. Ейбар остава на 15-о място с 19 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички