ФИФА не уважи жалбата на Атлетико и потвърди 10-седмичната забрана на Трипиър


ФИФА не уважи жалбата на Атлетико и потвърди 10-седмичната забрана на Трипиър
Снимка: Getty Images/Guliver

911 0

10-месечната забрана на Кийран Трипиър за нарушаване на правилата за залагания остава в сила, след като Международната футболна федерация (ФИФА) обяви, че наказанието важи в световен мащаб.

Санкцията на защитника бе временно спряна заради обжалване от страна на Атлетико Мадрид, което ФИФА отхвърли. Това означава, че Трипиър ще бъде наказан до 28 февруари и ще пропусне осем мача в Ла Лига, както и първия осминафинален сблъсък срещу Челси в Шампионска лига.

„Апелативната комисия на ФИФА отхвърли обжалването на Атлетико Мадрид в случая на Кийран Трипиър. В резултат на това, решението на Дисциплинарната комисия на ФИФА, взето на 23 декември, 2020, е потвърдено, като санкциите, наложени на играча от Английската футболна асоциация, важат в световен мащаб“, се казва в изявление на ФИФА.

Английският национал премина в лидера в Ла Лига през юли 2019, след като осъществи трансфер за 20 млн. паунда от Тотнъм. Той бе обвинен през май 2020 във връзка със залози за трансфера, и независима комисия изслуша случая, като го намери за виновен по три от четирите нарушения. 

Преди време за подобно провинение наказание получи и бившият голмайстор на Ливърпул Даниел Стъридж (подробности си припомнете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички