Луис Енрике: Вкарахме много в ШЛ, но финалът е друга работа


Луис Енрике: Вкарахме много в ШЛ, но финалът е друга работа
Снимка: Getty Images/Guliver

1013 0

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике подходи с респект към съперника на своя тим във финала на Шампионска лига - Ювентус. Испанският специалист сподели, че очаква много труден мач.

"Мисля, че ще владеем повече топката. Надявам се, че през повечето време ще бъдем в половината на съперника. Трябва да играем на високо ниво, мачът ще бъде много сложен. Ювентус има подобен стил, той също обича да владее топката. Съперникът действа великолепно в защита, притежава големи ресурси. Този отбор се намира в същата ситуация, както и ние, и може да спечели трета титла за годината. Ще видим какво ще стане", коментира Луис Енрике.

"Ние вкарахме много голове в Шампионската лига, но финалът е друга работа. Много голямо напрежение, с което трябва да се справим. Ние знаем, че Ювентус също ще се постарае да притежава топката и да оказва натиск върху нас", допълни той.

"Ще победи този, който по-добре се адаптира в такива ситуации. Аз много се гордея с това, което направих през кариерата си, независимо от трофеите, които съм спечелил или не. Аз завърших като футболист през 2004 година. Сега съм треньор. Знам какво се изисква, за да оглавиш отбор от такова ниво. Просто си върша работата и не обръщам внимание на това как ме оценяват хората", завърши наставникът на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички