Луис Енрике: Ювентус с нищо не е по-лош от Барса


Луис Енрике: Ювентус с нищо не е по-лош от Барса
Снимка: Getty Images/Guliver

1460 0

Наставникът на Барселона Луис Енрике говори с респект за съперника на своя тим на полуфинала в Шампионска лига - Ювентус.

"Ювентус направи страхотен сезон. Ще се готвим за финала така, както и за другите ни мачове. За повечето от футболистите ми това не е първи финал. Както винаги, ще се постараем да владеем топката. Трябва да извлечем максимума от моментите, в които държим топката. Ще се опитаме да пресираме противника тогава, когато той владее топката. Играхме с шампионите на Англия, Франция и Германия, така че вече имаме опит в битките с отбори от висока класа", заяви специалистът по време на пресконференция преди финала в Берлин, който е на 6 юни.

"При победа в Шампионска лига това ще е трети трофей за сезона за нас и това вълнува всички в клуба. Такова достижение Барса е покорявал само веднъж. Това показва сложността на тази задача. Да размишляваме върху позицията си на фаворит можем след мача, но не и преди това. Умението да побеждаваш трябва да го доказваш. Юве не е никак по-лош отбор от нашия", коментира Енрике.

Запитан с какво съперникът го притеснява, наставникът заяви: "Всичко! Те имат играчи, които могат да решат мача. Бих искал Андреа Пирло да не повлиява на играта, защото знам на какво е способен. Те притежават отлични защитници, способни бързо да изнасят топката. Това може да върши и Джанлуиджи Буфон. Алваро Мората подсили играта на отбора, притежава отличен голов нюх. Но и Карлос Тевес е играч от най-висока класа", посочва той.

"Лионел Меси е най-добрият футболист в света. Може би и в историята. Той отлично се вписва в схемата на Барса, която се основава на играчи, получаващи удоволствие от футбола. Меси е най-добрият, но и останалите играчи много му помагат", каза още Луис Енрике.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички