Луис Енрике с безумно оправдание след отпадането в Шампионска лига


Луис Енрике с безумно оправдание след отпадането в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4014 0

Старши-треньорът на Барселона Луис Енрике се оправда по изключително нелеп начин за това, че каталунците отпаднаха от Шампионска лига след безславна загуба с 0:2 от Атлетико (Мадрид).

Според младия специалист, "дюшекчиите" са играли прекалено защитно и поради тази причина Барселона не е успяла да осъществи плана си за двубоя. Тези думи идват от Енрике, въпреки че още в първия мач след първия гол на Атлетико Симеоне затвори постъпите към вратата, а в Испания почти всеки отбор играе по този начин срещу Барселона.

"Очакванията ни за мача се оправдаха в някаква степен, но не мислехме, че Атлетико ще играе толкова затворено. Очаквах да атакуват повече. Идеята на съперника явно беше друга. Те просто искаха да се възползват от някоя наша грешка. Това се и случи при първия гол. След това правиха това, което умеят най-добре - да се отбраняват в своята половина", заяви Енрике след двубоя.

СЕНЗАЦИОННОТО ОТПАДАНЕ НА БАРСЕЛОНА (ВИДЕО)

"Добре им се получава. Ние контролирахме играта, владеехме топката, но не ни достигна чисто футболна хитрост. Не създадохме достатъчно опасни моменти, макар играчите да бяха наясно, че имаме нужда от гол.

През второто полувреме хвърлихме много сили в нападение, но за съжаление останаха напразни. Просто не сме в най-доброто си състояние.

Поздравявам Атлетико за за класирането на полуфинал. Явно са били по-добри от нас. Продължаваме борбата в други два турнира, чието спечелване би било гордост за всеки треньор. Ние обаче сме Барселона и винаги играем за трофея", допълни Енрике.

Той отказа да коментира неотсъдената дузпа за своя тим, заявявайки че не е видял добре ситуацията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички