ВИДЕО: Европейският крал Барселона беше детрониран на "Калдерон" в Шампионска лига


ВИДЕО: Европейският крал Барселона беше детрониран на "Калдерон" в Шампионска лига

2411 0

Шампионска лига ще има нов победител през сезон 2015/16, след като Атлетико (Мадрид) удари с 2:0 Барселона и след общ резултат 3:2 детронира каталунците, които само до преди месец бяха считани за непобедими от мнозина специалисти. 

Основният герой на вечерта беше Антоан Гризман, който отбеляза в 36' за 1:0, а след това в 88' оформи крайното 2:0 с гол от дузпа.

Главният рефер Никола Рицоли обаче ще бъде широко обсъждан, след като обърка няколко спорни ситуации. Най-фаталните грешки той допусна в края, след като не показа заслужен червен картон на Андрес Иниеста за игра в ръка в наказателното поле, а след това не свири дузпа за Барселона за игра с ръка на Габи.

Барселона за пръв път през сезона не вкарва гол в два поредни мача, след като през уикенда каталунците паднаха с 0:1 от Реал Сосиедад. Головата суша на Лео Меси пък вече продължава повече от 400 минути, с което съвпадна и най-лошата серия за Барса през последните 2 години - 4 мача и 3 поражения.

Атлетико Мадрид за втори път в последните 3 издания елиминира Барселона, като се превърна във втория испански полуфиналист в турнира след Реал Мадрид.

Другите два полуфиналиста са Байерн Мюнхен и Манчестър Сити.

Първо полувреме

Столичани почнаха много добре в срещата и атакуваха няколко пъти на скорост, което едва не донесе аванс на Атлетико. В 8' Гризман беше изведен в наказателното поле и с глава можеше да порази целта, но френският таран прати топката право в Тер Щеген.

В 36' резултатът на "Калдерон" беше открит. Четирима играчи на Барселона не успяха да изнесат топката отляво, като тя се озова в краката на Караско. С брилянтно центриране с външен фалц той намери пред малкия пеналт Гризман, който с глава беше точен и откри резултата - 1:0. Единственият играч в близост до нападателя беше Даниел Алвеш. Жерар Пике пък гледаше безучастно, въпреки че основно той трябва да се грижи за високите топки в пеналта.

Това беше и единственото добро положение през първите 45 минути. Барселона не успя да реагира и до края на първата част не създаде нито една добра ситуация с изключение на удар отдалеч на Неймар. Той заедно с Меси и Суарес пък не комбинираха толкова добре, колкото обикновено и това си личеше най-вече от резултата в мача.

Второ полувреме

Атлетико имаше шанс да удвои резултата на няколко пъти след почивката. Първо в 48' Коке проби отлично в пеналта и стигна до вратаря. Испанският национал пробва да пусне за Караско, който да се разпише на празна врата, но Пике успя да пресече подаването.

В 53' пък САул Нигес можеше да удвои резултата, след като с прецизен удар прехвърли Тер Щеген, но топката кацна на горната греда и не пожела да влезе.

Най-добрата ситуация за Барселона пък дойде в 60', когато Иниеста беше пропуснат в наказателкното поле и той пусна подаване в малкия пеналт. Габи обаче успя да изчисти, с което спаси своите.

Барселона натискаше своя съперник, но това не водеше до нищо опасно в полза на каталунците. Те все повече затягаха обръча около пеналта на "дюшекчиите", но в 64' това едва не изигра лоша шега на гостите. Гризман проби през целия терен, но нахлувайки в наказателното поле намали значително своя ъгъл и в крайна сметка стреля право в Тер Щеген.

На терена за Барселона се появиха Арда Туран и Серхио Роберто, а в следващите минути пред Суарес се откриха две отлични възможност, но той така и не реализира.

Така се стигна до 87', в която Атлетико организира страхотна контраатака. Луис и Коке комбинираха на двойно подаване и Луис се устреми към наказателното поле. Там той се опита да изведе Гризман, но Иниеста спря атаката с ръка. Никола Рицоли отсъди дузпа, но изненадващо не изгони капитана на гостите. Гризман пък стреля долу вляво, Тер Щеген хвана ъгъла, но все пак топката се озова във вратата - 2:0 за "дюшекчиите".

В добавеното време Иниеста пробва удар и топката срещна ръката на Габи, който беше в наказателното поле на Атлетико. Никола Рицоли обаче отсъди пряк свободен удар на границата на наказателното поле, а ударът на Меси мина над вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

След червения картон в първата среща Фернандо Торес не е на разположение на Диего Симеоне. Неговото място в стартовия състав е поверено на крилото Караско. Това е и единствената промяна в състава на Атлетико, докато Барселона излиза в пълния си блясък.

Атлетико: Облаг, Хуанфран, Годин, Хименес, Луис, Коке, Нингес, Фернандес, Габи, Караско, Гризман

Барселона: Тер Щеген, Алвеш, Пике, Масчерано,Алба, Бускетс, Ракитич, Иниеста, Неймар, Суарес, Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички