"Сянката" на Кристиано Роналдо - или как Гарет Бейл се възроди


"Сянката" на Кристиано Роналдо - или как Гарет Бейл се възроди
Снимка: Getty Images/Guliver

4135 0

Изминаха почти три месеца от финала на Шампионска лига в Киев и триумфа на Реал Мадрид над Ливърпул с 3:1. Голямата звезда в онзи мач се оказа всъщност "сянката" на Кристиано Роналдо - Гарет Бейл. И може би именно онзи мач даде началото на възраждането на уелската звезда.

Няколко седмици по-късно се заговори усилено за бъдещето на Гарет Бейл в тима на "белия балет" и дали той ще остане на "Сантяго Бернабеу" и през новия сезон. Бейл пристигна в състава на Реал като голямата звезда на Висшата лига, но постепенно попадна в капана, наречен "Кристиано Роналдо". 

След като стана ясно, че голямата звезда на "белите" ще напусне в посока Ювентус, положението около Бейл постепенно се успокои, а вече се чувства и достатъчно щастлив, за да продължи да се подвизава на "Сантяго Бернабеу" - вече като познатия Гарет Бейл от времената в Тотнъм.

Бейл възстанови титулярната си позиция, а и нещо повече - той спокойно може да се нарече новия лидер на "белия балет". Новият селекционер на тима Хулен Лопетеги даде ясен знак, че не е необходим заместник на напусналата португалска звезда, а играчите, с които разполага са на достатъчно високо ниво.

Причините, поради които можем да определим Бейл като възроден, са няколко. Доверие от страна на Реал Мадрид - "белите" най-после показаха на уелсецът, че той заема ключова роля в плановете на отбора. Това допълнително вдъхва спокойствие на стрелеца, който може да се концентрира изцяло върху играта си.

Звездата на Хулен Лопетеги - още с назначаването си испанският специалист даде ясен знак, че Гарет Бейл ще бъде неговия най-важен футболист на терена, след като Роналдо смени клубната си принадлежност. Бейл ще носи най-голяма отговорност в атаката на "белите" и той ще трябва да се нагърби със задачата да бъде топ реализатора на тима.

Освободен от "сянката" на Кристиано - Гарет Бейл може да бъде най-щастливия човек в щаба на Реал от напускането на португалската звезда. Сега най-после светлината на прожекторите ще се насочи към уелския национал, а той ще получи далеч по-голяма свобода на терена. Няма спор, че Роналдо до голяма степен ограничаваше изявите на своя партньор в атаката на "белите".

Щастлив и мотивиран - Бейл се намира в най-щастливия си период на "Сантяго Бернабеу", а мотивацията му за доказване е по-голяма от всякога. Уелсецът възстанови своята мечта да се превърне в герой за "кралския клуб", която изглеждаше химера преди напускането на Роналдо.

Възстановен от травми - контузиите бяха един от големите проблеми за Гарет Бейл през последните години. Те неведнъж възпираха нападателя да излезе на футболния терен и да покаже на какво е способен. Бейл успя да се опази от травми в продължение на вече девет месеца, което му дава допълнително увереност, че е достатъчно здрав физически. Страхът от нови травми бавно изчезва, а фокусът на играча вече се измества изцяло върху играта на терена.

Въвлечен в играта - през последните години Бейл изглеждаше на моменти сякаш остава изолиран от играта на своя отбор. Това обаче вече се променя, а неговите съотборници все по-често го търсят в предни позиции и изграждат почти всяка атака заедно с уелсецът. Това допълнително подобрява самочувствието на играча.

Гарет Бейл определено се възражда към своите най-добри години и е въпрос на време да видим онзи Бейл, който познавахме от периода му във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички