Лионел Меси смята да продължи договора си с Барселона


Лионел Меси смята да продължи договора си с Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

5343 0

Лионел Меси е решил да продължи договора си с Барселона, след като президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу му е предложил опция, според която аржентинецът да избира с колко още да остане в клуба всяка следваща година. Контрактът на 32-годишния Меси изтича през 2021-ва година, но той има възможността да напусне отбора на 30-ти юни това лято, ако пожелае.

Този сезон контузии ограничават изявите на 6-кратния носител на Златната топка с екипа на каталунците. Въпреки това той все пак успя да отбележи 14 гола в 16 мача в Ла Лига, като в допълнение към това има и 6 асистенции през сезона. През последните месеци се заговори, че Меси е близо до края на своята кариера на „Камп Ноу“ след края на настоящия му договор, но очевидно сега той е решил да остане в клуба. Неговият договор ще бъде подновен за още една година, като всеки път на 30-ти юни аржентинецът ще има възможността да прекратява контракта си или да го продължава с още една година, в зависимост от физическите му възможности.

Лионел Меси става на 33 през лятото и е напълно наясно, че ще дойде моментът, в който той няма да може да се представя на достатъчно високо ниво за стандартите на клуба. Ситуацията беше подобна и за Андрес Иниеста, който реши да напусне каталунците в залеза на своята кариера. Въпросната сделка ще помогне на Меси да завърши кариерата си по неговите искания. А ето кой футболист изяви желание да замести трайно контузения Луис Суарес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички