Кои са любимите автомобили на футболните звезди


Кои са любимите автомобили на футболните звезди
Снимка: Getty Images/Guliver

1984 0

Много от нас си мечтаят да шофират скъпи и бързи автомобили. За някои хора обаче това не са само мечти, а реални възможности. Днес ще видим какви возила избират футболните звезди и защо!

Интересното обаче е, че не всички коли в списъка са скъпи спортни автомобили. Всъщност има и доста достъпни модели, които не са натруфени със скъпи джанти, широки автогуми, тежки спойлери или хромирана боя. Нека обаче видим какво шофират футболните звезди!

Кристиано Роналдо обича италианските машини

Разбира се, започваме с един от най-известните футболисти, който всъщност е избрал да шофира и една от най-известните марки луксозни спортни автомобили – Ферари. Макар че има доста коли в гаража си, сред които са представители на Бентли, Мерцедес и Ауди, все пак една от най-забележителните е Ferrari 599 GTO.

Този звяр има повече от 660 конски сили под капака и достига скорост от 0 до 100 км/ч за главозамайващите 3.1 секунди. Макар че това далеч не е сред най-удобните коли за шофиране, все пак тук говорим за спортно представяне, а не за лукс при возенето. А и може би се очаква, че футболните звезди ще предпочитат високите скорости, не тежките возила. Дали обаче?

Давид де Хеа предпочита удобството

Логично е да мислим, че щом един спортист има достатъчно възможност да си купува скъпи автомобили, той би избрал най-доброто в даден клас, дори да иска удобство. Давид де Хеа обаче е далеч по-практичен и е заложил на сигурен, достъпен и честно казано скучен избор – Chevrolet Captiva.

Този малък SUV е напълно достатъчен за ежедневните нужди на футболиста. Давид де Хеа не шофира много за удоволствие и не вижда причина да дава луди пари за автомобили, които и без това нямат много ежедневно приложение. Удобството е първостепенно за вратаря на Ман Юнайтед, заради което и избира 17“ гуми (подобни можем да намерим в Примекс), които правят компактния кросоувър да се чувства като изключително меко возило.

Меси е колекционер

Меси е една от най-интересните футболни звезди и това става ясно с избора му на автомобили. Едно от най-забавните неща е, че неговата ежедневна кола е Toyota Prius, което често се среща с насмешка от хората около него, което очакват малко по-екстравагантен избор от футболиста.

Той обаче не спира дотук – в гаража си има и други практични коли, като Toyota Land Cruiser и дори Mini Cooper. Разбира се, притежава и малко по-луксозни автомобили, сред които и Audi RS Avant Performance, както и Maserati Gran Turismo.

Както става ясно, Меси обича да колекционира автомобили, но най-интересният от всички в гаража му е Ferrari 335 S Spider Scaglietti от 1957 година. Уникалното за тази кола е, че тя е един от най-скъпите автомобили в света, като според някои класации даже си е направо най-скъпата кола. Смята се, че Меси е платил за нея около 24 милиона паунда.

В крайна сметка е очевидно, че дори да могат да си позволят скъпи коли, футболните звезди често залагат по-скоро на удобните такива, отколкото на спортните. Дори Меси и Роналдо, които имат гаражи, пълни с бързи коли, пак разчитат на удобството!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички