Лионел Меси разкри за кого ще гласува за Златната топка


Лионел Меси разкри за кого ще гласува за Златната топка
Снимка: Getty Images

4976 0

Носителят на шест Златни топки Лионел Меси частично разкри за кого ще даде вота си в тазгодишната надпревара за най-високото индивидуално отличие във футбола. Рекордьорът по Златни топки даде интервю за изданието, което връчва наградата - "Франс Футбол", като от думите му стана ясно, че първите две места в неговия вот са отредени за Неймар и Килиан Мбапе.

Меси обаче призна за силното представяне и на нападателите Роберт Левандовски и Карим Бензема. Според мнозина именно Левандовски заслужава да получи индивидуалното отличие, но за Меси е логично да го постави на по-задно място в листата си, ако иска да се пребори с него за наградата. 

"В моя отбор има двама играчи, за които очевидно ще гласувам: Неймар и Мбапе. След това бих дал вота си за играчи, които също имаха изключително силна година - като Левандовски, а също така и Бензема", заяви Лионел Меси пред "Франс Футбол".

"Килиан Мбапе говори перфектен испански. Не съм го питал за неговото бъдеще миналото лято или пък да му давам мнението си, защото не го познавах достатъчно добре. Но сега той остана и аз съм много щастлив от това", призна Меси.

Относно разликите между MSN (Меси, Суарес, Неймар) и MNM (Меси, Неймар, Мбапе), Лео посочи на първо място годините. Той обаче добави, че Мбапе и Суарес са много различни играчи.

"Годините, на първо място! Бяхме млади, когато започнахме да играем заедно с Ней. Днес младокът е Килиан. Също така Луис и Килиан са много различни играчи. Луис е чиста деветка, централен нападател, който е изключително добър в пеналтерията и бележи много голове.

Килиан обича да играе с топката повече. Той е много силен и изключително бърз играч, който може да те унищожи, ако му дадеш и най-малкото пространство, а освен това бележи доста. И двамата са невероятни играчи, но с различни качества", заяви Меси. 

Аржентинецът смята, че Лига 1 е по-силно първенство от Ла Лига от физическа гледна точка. "Френското първенство е физически по-силно от Ла Лига", каза Меси.

Меси също така е категоричен, че не е сгрешил с трансфера си в ПСЖ (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички