Треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино с думи за Меси, Мбапе, Неймар и Серхио Рамос


Треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино с думи за Меси, Мбапе, Неймар и Серхио Рамос
Снимка: Getty Images

2036 0

Старши треньорът на ПСЖ даде интересно интервю пред своя добър приятел Хорхе Валдано за канала "Movistar+, в което говори за трите големи звезди на отбора - Меси, Мбапе и Неймар и каза, че Серхио Рамос трябва да свикне с реалността:

"Може би реалността на Серхио Рамос е различна от тази през 2014-а или от тези на Меси и Неймар. Тези футболисти са големи шампиони, но трябва да се приспособят към реалността. Всички сме наясно, че те са най-добрите, но трябва да бъдат на своето ниво. Ако възвърнат обичайното си равнище, разбира се, че можем да постигнем всичко. Но борбата започва с това всеки да намери своята най-добра версия. Оркестърът трябва да е в синхрон", започна Почетино и заговори за Лионел Меси:

"Той е световна фигура, може би е най-добрият за всички времена. Да разполагам с Лео е подарък от живота. Никой не очакваше края на престоя му в Барселона, дори самият той. Президентът, Леонардо и като цяло клубът свършиха голяма работа, за да подпишем с Меси. Създаде се огромно очакване не само в Париж, но и по целия свят. Харесват ми неговото естествено поведение и чувството му, че трябва да върне обичта, която е получил".

"Винаги съм възприемал позицията на клуба като твърда. Идеята беше Мбапе да остане при нас и той е спокоен. Голям професионалист е и уважи ситуацията със своя договор. Килиан е интелигентно момче, млад е, но е и зрял. Като футболист е изключителен. Световен шампион. Той е настоящето и бъдещето", заяви наставникът относно ситуацията с Килиан Мбапе.

"Той се разбира с всички и има голямо сърце. Насаме той е чувствителен и му харесва да прегръща хората. Неговата същност е добра. Също така той има състезателна, улична и дива природа, но е чудесен човек", добави Маурисио Почетино по отношение на Неймар и каза няколко думи за тримата си нападатели:

"Това, което най-много ценят, е спонтанността. Не търсят ориентир, а естественост. Искат да установят надеждни взаимоотношения, в които да се чувстват свободни да казват това, което мислят. Треньорът трябва да търси сътрудничество с играча и да не го подвежда. Това са големи имена, но колективното представяне е това, което ти дава възможността да печелиш", завърши треньорът на ПСЖ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички