Лионел Меси е изненадващо неефективен при Кике Сетиен


Лионел Меси е изненадващо неефективен при Кике Сетиен
Снимка: Getty Images/Guliver

1661 0

Снощи Лионел Меси се разписа при равенството на Барселона срещу Атлетико (Мадрид) и така постигна своя гол номер 700 в професионалната кариера. Това е забележително, но нищо забележително не се случва в кариерата на каталунския капитан през този сезон. Най-малкото под ръководството на настоящия треньор Кике Сетиен.

Неприятната ситуация в кариерата на аржентинеца на "Камп ноу" разгледа "Marca" в материал, публикуван след мача със Селта (2:2), преди този с Атлетико. Но положението не се е променило кой знае колко след попадението на Меси от дузпа. "Marca" набляга на това, че със Сетиен начело показателите и успеваемостта на капитана са спаднали значително.

Така мачът във Виго е бил третият пореден, в който "10"-ката на Барса не се е разписал. И общо десети от 16-те, изиграни при този треньор. Това не се случва във всеки сезон. По-точно не се е случвало никога. Дори в сезона с Тата Мартино начело, "този с най-лошото изпълнение, който се помни", Меси завърши сезона с 41 попадения. Това е доста далеч от 27-те, , които звездата има към този момент от сезона. Само 9 са отбелязани в "ерата на Сетиен". Най-лошият му показател от 10 сезона.

През последното десетилетие Меси никога не бележи по-малко от 40 гола на сезон. Само в първата му година с Гуардиола са 38, но и те изглеждат непостижима цифра към този момент. На Лео му остават 6 мача в първенството и поне 1 в Шампионска лига, за да вкара 11 гола и да изравни поне този рекорд. Това ще бъде най-лошата му година по отношение на головете от последния сезон на Франк Рийкард - 07/08, в който той реализира 16 гола. Меси е едва 20-годишен тогава и още не предлагаше такава опустошителна ефективност като тази, която го съпътства през последните 10 години. А през първата половина на юни Меси показа страхотни резултати (подробности вижте тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички