Легендата Шави изигра последния си мач като професионалист (ВИДЕО + СНИМКИ)


Легендата Шави изигра последния си мач като професионалист (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: Guliver/GettyImages

2467 0

Легендарният испански халф Шави изигра последния си мач като професионален футболист. По-рано този месец той обяви, че след края на кампанията ще сложи край на 20-годишната си кариера.

Последната среща на играча на Ал Сад бе в азиатската Шампионска лига срещу иранския Персеполис. Очаквано Шави изведе своя тим с капитанската лента, но не успя да помогне на Ал Сад, който загуби с 2:0. 

Испанецът преминава през школата на Барселона преди да дебютира за мъжкия отбор срещу Майорка. Той изигра над 500 мача за "блауграна" и спечели 25 отличия - 8 титли на Испания, 3 Купи на Краля, 6 Суперкупи на Испания и 4 трофея от Шампионска лига. Освен това той изигра 133 мача за Испания, като с родината си стана Световен и двукратен Европейски шампион. 

КОЛКО ЧЕСТО БЕЛЕЖИ МЕСИ СЛЕД НАПУСКАНЕТО НА ШАВИ, ИНИЕСТА И НЕЙМАР?

Шави напусна "родната" си Барселона през 2015 година, след като спечели требъл. От тогава той се подвизава в катарския Ал Сад. 39-годишният футболист слага край на кариерата си, като сега за него предстои треньорски курс и се очаква в следващите дни да бъде в Мадрид, за да завърши своя Лиценз Про.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички