"Тики-така" или какво значи да имаш тримата най-технични играчи в света (ВИДЕО)


"Тики-така" или какво значи да имаш тримата най-технични играчи в света (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

7778 0

Отборът на Барселона е един от най-разпознаваемите в целия свят и причина за това са успехите, които клубът жъне както в Испания, Европа, така и по света. Освен това каталунците винаги са разполагали с гигантски имена в състава си. Ако се опитате да се сетите за най-техничните халфове от нашето време във футбола, няма как в главата ви да не изникнат имената на Шави и Андрес Иниеста, а като добавите към това и суперзвездата Лионел Меси, ситуацията за съперниците им става невъзможна.

От присъединяването на Меси към първия отбор през 2004, до напускането на Шави през 2015 година, триото на гранда от "Камп Ноу" контролираше всеки мач на тима. Тримата играха рамо до рамо в продължение на 11 години, за които 7 пъти спечелиха златните медали в Испания, 3 пъти триумфираха в турнира за Купата на Краля и 4 пъти в Шампионска лига. Това нямаше как да се случи и без революционните промени, които Хосеп Гуардиола наложи и по-късно бяха наречени "тики-така".

В периода, в който тримата играха заедно в Барселона, те забиха 733 гола и още 559 асистенции. Във финала на Шампионска лига през 2011 година пък триото Шави-Иниеста-Меси "превъртя" футбола и записа рекордни постижения, за да спечели трофея за отбора. Шави записа 148 паса - най-много за сезона и освен това имаше 95% успех на подаванията. Най-много пасове бяха осъществени между Шави и Иниеста в тази среща - 60, като двойката с най-много пасове след това бе тази между Неманя Видич и Рио Фърдинанд - 16. Освен това Лионел Меси добави 10 от 15 успешни дрибъла и успя да се разпише. Страховито, нали?

ОТ БАРСА ГОТОВИ ДА СЕ РАЗДЕЛЯТ С МАЛКОМ, ОБЯВИХА ЦЕНАТА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички