Колко често бележи Лионел Меси след напускането на Шави, Неймар и Иниеста?


Колко често бележи Лионел Меси след напускането на Шави, Неймар и Иниеста?
Снимка: Getty Images/Guliver

4387 0

Вече повече от 10 години Лионел Меси е големият талисман на Барселона. Суперзвездата на тима измина дългия път от юноша в клуба до това да постави капитанската лента на ръката си и с изявите си през годините доказва, че напълно я заслужава.

По време на кариерата на Ла Пулга на "Камп Ноу", той неколкократно е обвиняван в това, че кариерата му нямаше да бъде толкова успешна, ако не е имал кой да му помага. Първо в това бяха обвинявани Шави и Андрес Иниеста, а след това и бразилският ас Неймар, който според мнозина е бил взет в клуба, за да създава голови положения за аржентинеца.

С времето обаче Лео Меси доказа, че тези твърдения са много далеч от истината. От фен страница на Барса в социалните мрежи се потрудиха и направиха статистика на това колко често бележи 10-ката на каталунците след тръгването на тримата му "помагачи".

ПАПА ФРАНЦИСК: МОЛЯ, НЕ НАРИЧАЙТЕ МЕСИ "БОГ"!

Без Шави зад гърба си Меси има отбелязани 181 гола в 193 мача. Без Неймар статистиката е подобна - 82 гола в 92 мача. Най-интересна формата на аржентинския ас след тръгването на Андрес Иниеста - 41 гола в 31 мача.*

*Статистиката е обновена последно на 31 март 2019 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички