Легенда на Барселона: Манчестър Сити може да бъде най-добрата опция за Меси като следващ клуб


Легенда на Барселона: Манчестър Сити може да бъде най-добрата опция за Меси като следващ клуб
Снимка: Getty Images/Guliver

1487 0

Бившият футболист на Барселона Ривалдо смята, че Хосеп Гуардиола може да изгради тима на Манчестър Сити около Лионел Меси, ако аржентинецът в действителност напусне каталунците. Адвокатите на шесткратния носител на „Златната топка“ уведомиха „блаугранас“ във вторник, че клиентът им иска да активира освобождаваща клауза в договора си, която ще му позволи да напусне като свободен агент.

Барселона настоява, че откупната клауза е изтекла и че Меси може да напусне, само ако даден клуб заплати освобождаващата клауза на стойност 700 млн. евро. Ривалдо се надява, че двете страни ще достигнат до компромис, но докато той би бил тъжен от факта, че Меси ще напусне след близо две десетилетия в клуба, в които помогна на каталунците да спечелят десет титли на Ла Лига и четири пъти Шампионска лига, бразилецът смята, че Сити е добър избор за южноамериканеца.

"Барселона не иска да губи най-добрия си играч безплатно, така че ще се опита да убеди играча да остане или да се съгласи да премине в друг отбор, ако получат добра оферта от друг клуб. Ще бъде много тъжен край на историята му в Барса, ако нещата останат по този начин, но това е футболът и понякога нещата не се случват според нашите очаквания. Манчестър Сити може да бъде най-добрата опция за Меси като следващ клуб. Той е на 33, но неговото качество и талант са неоспорими, и смятам, че му остават още няколко години на най-високо ниво“, каза Ривалдо в интервю за букмейкъра Betfair.

Ривалдо вярва, че Гуардиола, който се наслади на период изпълнен с трофеи като наставник на Барса и Меси, би бил много щастлив, ако получи възможността да работи отново с аржентинеца. „Той познава отлично качествата на Меси и ще намери решение как бързо да го въведе в тима и да извлече максимума от него. Дори си мисля, че Гуардиола ще изгради останалата част на отбора около Меси. Талантът му може да направи разликата във всеки отбор и място, и съм сигурен, че ще се справи с предизвикателството, наречено Висша лига“, каза още бразилецът, който бе в Барселона от 1997-2002. А кой от кандидатите, според медиите в Испания, вече се е отказал от Меси - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички