Лапорта се закани на Реал Мадрид и отсече: Историята на Барселона не може да бъде опетнена


Лапорта се закани на Реал Мадрид и отсече: Историята на Барселона не може да бъде опетнена
Снимка: Getty Images

1234 0

Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, излезе на сцената на Генералната асамблея на каталунците, на която присъстват официалните членове на клуба, известни като "сосиос". Там управникът на "блаугранас" засегна редица актуални теми за тима, но в същото време не пропусна да се заяде и с Реал Мадрид.

Думите на Лапорта

Случаят "Негрейра"

"Историята на Барса не може да бъде опетнена. Говоря за най-свирепата атака срещу нас в историята на клуба. Това е безпрецедентна кампания на очерняне. Намираме се в състояния на постоянна битка. Колкото и да търсят и да спекулират, няма да намерят нищо. Не сме сторили нищо от това, за което ни обвиняват", споделя Лапорта.

"Кои са тези, които ни нападат? Това са хора, които не искат Барса да е повече от клуб. Когато отидем в Мадрид по работа, виждаме мадридизъм навсякъде: финансов, медиен, политически и спортен. Има го и сред тези, които ръководят държавните институции. Те не си прекараха добре, когато Барселона преживяваше един фантастичен период от историята (Лапорта говори за предишния си период като президент на клуба - 2003-2010 г. - б.р.). Минаха няколко години и новата Барса се завръща по-силна отпреди. На всичко отгоре президентът, който преди време ги накара да страдат, е същият. Треньорът пък сега е най-добрият полузащитник в историята на футбола. Мадридизмът вижда как от школата ни процъфтяват таланти като Араухо, Балде, Гави, Фермин, Ямал… Имат план да ни дестабилизират и да разрушат най-отличителната ни черта на каталунци. Ние обаче ще спечелим в съда и рано или късно ще бъдем оправдани".

Закачката към Реал Мадрид

"Имам лоша новина за всички фенове на Реал Мадрид: ще видим повторение на най-силната Барса в историята", закани се президентът на Барса.

Финансовото състояние на Барса

"Икономически ставаме по-стабилни. Успяхме да спасим клуба от трагедия. Без да бъркаме в джоба на нашите членове успяхме да намалим дълга от 1,35 млрд. евро до 562 млн. Успяхме да си осигурим 200 млн. евро приходи от спонсорски договори, което е рекорд. Останахме единни срещу тези, които искат да ни наранят. Барселона има само своите фенове. Не искам зад нас да стои някоя държава или милионери, които да ни контролират", добави още Лапорта.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Бъдещата звезда на каталунците няма търпение да заиграе за Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички