Лапорта разкри абсурдната сума, платена от Бартомеу на посредници по трансфери


Лапорта разкри абсурдната сума, платена от Бартомеу на посредници по трансфери
Снимка: Getty Images

1985 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта коментира още веднъж финансови въпроси, свързани с предишното управление на клуба. Той обясни по какви още начини предшественикът му Хосеп Мария Бартомеу е ощетявал клуба.

"Открихме непропорционални плащания на посредници, които дори не бяха агенти. Това ни струваше 40 милиона евро. За покупки ние сме платили допълнително 8 милиона евро, за продажби - още 2. На един човек са платени 8 милиона евро, за да намери играчи в Южна Америка", обясни юристът, цитиран от "Mundo Deportivo".

"Също така научихме, че "Камп ноу" спешно се нуждае от ремонт. В отчета за 2019 г. се отбелязва, че ако не отстраним тези проблемни неща, това може да е животозастрашаващо за хората. Открихме дефекти, чието отстраняване ни струва 1,8 млн. евро и благодарение на това, че се задействахме максимално бързо, в неделя успяхме да отворим стадиона за зрители", допълни Лапорта. А какво каза още той за лошото наследство на Бартомеу четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички