Лапорта пред Стоичков: Мечтая Барса отново да е световна марка


Лапорта пред Стоичков: Мечтая Барса отново да е световна марка
Снимка: Getty Images

1062 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде 30-минутно интервю пред легендата на българския футбол Христо Стоичков. В материала за канал "TUDN" каталунецът разкри каква е ситуацията около клуба и какво следва за световния колос.

"Спокоен съм относно финансовите лостове и трансферите. Искаме да направим конкурентен отбор, да дадем на Шави инструментите, с които да го изградим. Мисля, че сме на прав път", започна босът.

"Мечтата ми е Барса отново да бъде световна марка и работим по това. Ще е много трудно, ако не се възстановим финансово. Засега го постигаме, но трябва да работим още по-усърдно, защото футболът не чака. Трябва да го постигнем сега, с футболисти като: Дембеле, Рафиня, Кесие, Обамеянг, Феран Торес", надява се Лапорта. 

Каталунецът говори и за последния входящ трансфер, който бе привличането на световния голаджия Роберт Левандовски:

"Барса се нуждаеше от нападател, който може да бележи. Всеки велик отбор има такъв нападател, а Робърт е машина. Той е печелил "Златната обувка" няколко пъти. С него, Ансу Фати и Обамеянг имаме гарантирани голове. Днес турнирите са по-дълги. На всичкото отгоре жена му е диетолог, а когато имаш жена, която се грижи за теб…".

Вижте какво още каза Лапорта по адрес на поляка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички