Лапорта иска да продаде ас на Барселона, месеци след като Шави го пожела


Лапорта иска да продаде ас на Барселона, месеци след като Шави го пожела
Снимка: Getty Images

5311 0

Финансовата ситуация в Барселона принуди мениджъра Шави да се насочи към някои от най-евтините налични играчи на пазара по време на летния трансферен прозорец. Един от новодошлите - Ориол Ромеу, може да напусне клуба, след като не успя да впечатли президента Жоан Лапорта.

Тръгва ли си Ромеу?

Според "90min", Барселона иска да пожертва един играч, за да създаде място в своя отбор, за да регистрира бразилския тийнейджър Витор Роке през януари. Лапорта иска да освободи или продаде Ромеу през януари, за да може да регистрира бразилския вундеркинд.

Лапорта смята, че Ромеу не е на необходимото ниво, за да бъде играч на Барселона, поради последните си изяви. Играчът може да бъде продаден обратно в Жирона, където се представи отлично през миналия сезон, или другаде през януари.

Ромеу премина през прочутата академия "Ла Масиа", като се присъедини към Челси като тийнейджър през 2011 година за около 5 милиона евро. Той има договор с "блаугранас" до 2026 година, което означава, че клубът може да спечели от продажбата му.

През последните няколко мача Ромеу не успя да впечатли, губейки мястото си сред титулярите. По време на Ел Класико миналата седмица 32-годишният футболист влезе от резервната скамейка и едва не коства гол на отбора си след грешка.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Напрежението между Лионел Меси и Жоан Лапорта продължава, но Барселона има планове за Ла Пулга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички