Ла Лига спечели битката заради КОНМЕБОЛ: Дербито Севиля - Барселона е отменено!


Ла Лига спечели битката заради КОНМЕБОЛ: Дербито Севиля - Барселона е отменено!
Снимка: Gulliver/GettyImages

1320 0

Испанският национален спортен съвет отсъди в полза на испанската Ла Лига относно казуса с два двубоя от първенството през този уикенд. Става въпрос за голямото дерби Севиля - Барселона и за сблъсъка между Виляреал и Алавес.

Проблемът е заради конфликт с КОНМЕБОЛ (административният и ръководен орган на южноамериканския футбол), след като няколко южноамерикански играчи бяха повикани за мачове на националните отбори и се прибират само няколко часа преди гореспоменатите два мача да стартират.

Кралската испанска футболна федерация обаче не прие искането на Ла Лига, тъй като не вижда достатъчно сериозна причина в това, което принуди Ла Лига да се обърне към Националния спортен съвет в страната и в крайна сметка да спечели.

Виляреал и Барселона имат и мачове в Шампионска лига във вторник, а трябваше да играят срещите си от първенството в събота. А последният мач на Аржентина в тази пауза за националите ще бъде в ранните часове на петък, 10 септември, от 01:30 часа испанско време, което е само ден и половина преди деня, в който трябваше да се играе Севиля - Испания.

A какво притеснително разкритие за методите на работа в Барселона направи Серхио Агуеро?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички