Голов спектакъл и здрава битка не успяха да решат спора между Валенсия и Атлетико Мадрид


Голов спектакъл и здрава битка не успяха да решат спора между Валенсия и Атлетико Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

11909 0

Валенсия и Атлетико Мадрид не успяха да излъчат победител на "Местая" след равенство 2:2 в дербито от 24-тия кръг на Примера Дивисион. "Дюшекчиите" на два пъти водиха в резултата, но домакините успяха да избегнат поражението, възстановявайки равенството и в двата случая.

В 15-ата минута на срещата гостите от Мадрид успяха да поведат в резултата. Маркос Йоренте успя да засече отскочилата топка в наказателното поле, за да я прати в мрежата на Валенсия - 0:1.

След 40 минути игра Гомес Гонсалес центрира в наказателното поле, а подаването му намери централния защитник Габриел. Бранителят успя да прати топката в опразнената мрежа необезпокоявано, за да изравни резултата - 1:1.

Само три минути по-късно обаче "дюшекчиите" успяха да се върнат в мача. Томас Партей осъществи отличен пробив, след което стреля от границата на наказателното поле, за да прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на "прилепите" - 1:2.

В 59-ата минута Валенсия успя да изравни. След центриране от пряк свободен удар на Дани Парехо, Жофроа Кондогбия успя да засече, за да прати топката във вратата на Атлетико - 2:2. Само няколко минути по-късно Томас Партей пропиля страхотен шанс за "дюшекчиите" да си върнат преднината в мача.

В заключителните 10 минути от срещата "дюшекчиите" имаха още две отлични положения за гол - пред Партей и Алваро Мората. В 90-ата минута и Хосе Гая пропиля добър шанс за "прилепите", с което двата отбора си поделиха точките.

Така Атлетико Мадрид вече разполага с 40 пункта и заема четвъртото място в Ла Лига. Валенсия пък е шести с 38 точки в актива си и запазва близка дистанция до топ 4.

Преди срещата:

"Прилепите" допуснаха тежка загуба от Хетафе в предишния кръг, което ги остави на седмо място в Ла Лига с актив от 37 точки. "Дюшекчиите" пък са на четвъртото място, но преднината им пред прекия им съперник тази вечер е само два пункта.

Атлетико не се представя на най-доброто ниво, като през този сезон резултатите на отбора са доста колебливи. В последния кръг тимът все пак взе трите точки срещу Гранада след минимална победа с гол на Анхел Кореа.

СЪСТАВИ

Валенсия: Доменех, Вас, Гая, Гедеш, Гомес, Кондогбия, Мангала, Парехо, Габриел, Солер, Торес

Атлетико Мадрид: Облак, Ариас, Витоло, Йоренте, Коке, Кореа, Лоди, Саул, Савич, Партей, Фелипе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички