Барселона даде джентълменски аванс от 20 минути на Севиля, но след това го схруска (ВИДЕО)


Барселона даде джентълменски аванс от 20 минути на Севиля, но след това го схруска (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5386 0

Барселона спечели едно от дербитата на четвъртия кръг в Ла Лига с 3:0 срещу Севиля. В герои за гостите се превърнаха Рафиня, Левандовски и Ерик Гарсия, като първите двама се разписаха през първата част и успяха да откажат противника си. По този начин каталунците се изкачиха до втора позиция във временното класиране с 10 точки от 4 срещи, докато на първо място е Реал Мадрид с две точки повече. Севиля остава на 17-а позиция с едва 1 точка.

Домакините стартираха по по-добрия начин и успяха с висока преса да натиснат сериозно възпитаниците на Шави Ернандес. Те създадоха поне три чисти положения до 20-ата минута, но футболистите, които трябваше да завършват положенията или бяха в нередовна позиция, или бяха спирани от Тер Стеген.

Именно след въпросните пропиляни възможности Барселона се събуди и успя бързо-бързо да приключи срещата. В 21-ата минута Рафиня се възползва от вратарско спасяване, което се озова при него и без да се бави - прати топката в мрежата. 

След още четвърт час Роберт Левандовски вкара страхотен гол и подчерта намеренията на каталунците за нова победа с разлика в Ла Лига. В последните секунди на първата част Дембеле можеше да оформи класическа разлика, но решението му да завършва самостоятелно се оказа грешно.

През втората част Ерик Гарсия се възползва от чудесна каталунска комбинация и окончателно предреши изхода от срещата. До последния съдийски сигнал Севиля опита да организира опасни атаки, но опасните положения останаха пред вратата на Буну.

Първо полувреме:

Домакините започват с висока преса, която още в 4-ата минута се превърна в голово положение, открило се пред Иван Ракитич. Бившият играч на каталунците обаче не успя да открие рано-рано резултата, след като Тер Стеген парира опита му.

В 12-ата минута Севиля съумя да открие резултата, но главният арбитър моментално отсъди засада. След още три бившата звезда на Реал Мадрид също успя да излезе на голова позиция и направо ужасяващ пропуск, но се оказа, че и той е бил в нередовна позиция. 

Eн Несири успя да се измъкне от вероятна засада и остава очи в очи с Тер Стеген, но ключовата му намеса запаси резулата непроменен. 17'

Гол! Гостите се възползваха от една от първите си чисти ситуации и Рафиня откри резултата с глава. Те отнеха топката в средата на терена, пас от Дембеле достигна до Левандовски, който прехвърли Буну, но Фернандо изби в последния момент. Тогава обаче топката попадна в голмайстора и не сгреши! 0:1!

Гол! Каталунците удрят за втори път в срещата след чудесно попадение на Левандовски в 37-мата минута! Той бе намерен в наказателното поле от Жул Кунде и овладя на гърди. Полякът незабавно изпрати неспасяемо топката в мрежата на Бану! 0:2! 

В последните секунди на добавеното време на първото полувреме гостите можеха да се оттеглят в почивка при класическа разлика, но чиста възможност бе пропиляна от Дембеле. Левандовски бе свободен, но французинът реши да прехвърля, но освен вратаря - той прехвърли и вратата. 

Второ полувреме:

Гол! Каталунците продължиха срещата със същото желание, с каквото приключиха първата част и продължиха да наказават домакините. В 50-тата минута Дембеле и Рафиня комбинираха в близка дистанция след корнер, като последва центриране на втора греда. Там Кунде отклони към Ерик Гарсия, който не сгреши. 0:3!

В 61-вата минута Левандовски бе напът да се възползва от ново дълго подаване, но ударът му от движение бе отразен от Буну.

Следващите 10 минути предложиха по едно опасно положение пред двете врати. Първо Тер Стеген за пореден път трябваше да реагира, за да запази вратата си чиста. След това Левандовски се опита да прехвърли противниковия страж, но той реагира. Топката се озова в Де Йонг, който стреля на два пъти, но ударите му бяха парирани. 

Стартови състави:

СЕВИЛЯ: Буну, Монтиел, Гудел, Нианзу, Акуня, Фернандо, Ракитич, Жоррдан, Ламела, Иско, Ен Несири

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген, Кунде, Араухо, Гарсия, Балде, Педри, Бускетс, Гави, Дембеле, Рафиня, Левандовски

Преди мача:

"Блаугранас" започна колебливо сезона с домакинско реми, но след това успя да реализира 8 попадения в противниковите врати и спечели следващите си две срещи. Така отборът влиза в срещата от четвъртата позиция във временното класиране, докато днешният им противник се намира на едва 15-а позиция.

Домакините взеха 8 от 18 възможни точки в последните си 5 срещи с този противник на "Рамон Санчес Писхуан". Активът е образуван от 2 победи и 2 равенства, а днес те ще опитат да запишат първи успех за настоящата кампания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички