Селта се спаси след силен мач срещу Барселона и ще играе в Ла Лига през следващия сезон (ВИДЕО)


Селта се спаси след силен мач срещу Барселона и ще играе в Ла Лига през следващия сезон (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3419 0

Шампионът на Испания Барселона загуби с 1:2 гостуването си на Селта Виго в последния 38-ми кръг на Ла Лига от настоящата кампания. 

Отборът на Шави вече грабна титлата и не игра за нищо в испанския шампионат. Селта обаче игра с пълни сили и успя да се спаси и да остане в испанския елит. Вейга вкара и двете попадения в 42' и 65', а Ансу Фати се разписа в 79'. След двубоя домакините завършиха с 43 точки на 13-то място, а Барселона с  88 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона намери път към вратата на Селта още след 12 минути игра. Франк Кесие получи топката в наказателното поле и стреля точно. След преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче попадението бе отменено заради засада. В началните минути Вейга опита да изненада Тер Стеген, но без успех.

В 27' отново Кесие имаше шанс пред себе си. Той се извиси най-високо при центриране, но топката мина покрай лявата греда. В следващите минути интересните положения липсваха. В 38' Родригес стреля от границата на наказателното поле, но вдясно от Тер Стеген.

2 минути по-късно каталунците дадоха своя отговор чрез Роберт Левандовски, който стреля от опасна дистанция, но ударът му срещна дясната греда. 3 минути преди края на полувремето Вейга проби между двама в наказателното поле и стреля неспасяемо за 1:0.

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И двата тима се хвърлиха в атака в началото на втората част. Първо Карлос Перес не успя да се разпише, а след това и Кесие, и Левандовски не съумяха да възстановят равенството.

В 66' се стигна до много красив момент в двубоя, когато Вейга отдалеч стреля, като Тер Стеген остана, че ще центрира. Играчът на Селта обаче отправи директен изстрел и вкара втория си гол.

 

В 80' каталунците успяха да върнат едно попадение. Влезлият като резерва Дембеле центрира отдясно, а в наказателното поле засече Ансу Фати за 2:1. Това бе и последното интересно положение в двубоя.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Селта: Вияр, Мингеса, Домингес, Нунес, Галан, Вейга, Белтран, Арнаис, Перес, Де Ла Торе, Саферович

Барселона: Тер Стеген, Алонсо, Кристенсен, Кунде, Роберто, Де Йонг, Гарсия, Кесие, Торес, Рафиня, Левандовски

ПРЕДИ МАЧА

Днес обаче ще се изиграят всички срещи от последния кръг и тепърва ще стане ясно кой ще последва съдбата на Еспаньол и Елче. Сред застрашените са още Кадис, Хетафе и Валенсия с по 41 точки. Селта Виго и Алмерия разполагат с по 40, а Валядолид - 39.

"Каталунците“ спечелиха с 1:0 есенния сблъсък между двата отбора от Ла Лига през октомври на "Камп Ноу“. Барселона няма загуба в последните си три шампионатни мача срещу Селта – 2 победи и едно реми при голова разлика 7:4 Възпитаниците на треньора Карлош Карвалял търсят първи успех над своя съперник от май 2021 г. Отборът на наставника Шави Ернандес ще бъде без Педри, Роналд Араухо и Алекс Балде, които лекуват травми

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички