Бензема сложи точка на спора - Реал Мадрид е шампион на Испания


Бензема сложи точка на спора - Реал Мадрид е шампион на Испания
Снимка: Getty Images/Guliver

4663 0

Испанският колос Реал Мадрид сложи точка на доминацията на Барселона в Ла Лига в последните 2 сезона и най-накрая успя да се поздрави с титлата, след като тази вечер надигра трудно с 2:1 и направи невъзможно за Барса да се добере до върха в последния кръг на испанския шампионат!

"Кралете" си свършиха работата у дома, но дори това да не бе станало, каталунците тотално се изложиха на "Камп Ноу" срещу Осасуна, падайки с 1:2. По този начин "белите" стават шампиони за 34-и път в своята история, а Зинедин Зидан добавя още един голям трофей начело на "кралете". По този начин той запазва традицията да печели поне един трофей във всеки сезон, който е изкарал повече от 6 месеца начело. 

През първата част Реал тотално доминираше на терена и имаше куп шансове да открие резултата преди в 29' най-накрая Бензема не се разписа за 1:0. В 75'  падна голът на успокоението, който бе дело на Бензема след дузпа. Първоначално Рамос изпълни с подаване именно към Бензема, но дузпата беше пребита заради едновременно нахлуване както на играчи на Реал, така и на Виляреал. Френският стрелец не сбърка и направи 2:0. 

В 82' Ибора вкара красив гол с глава и направи много интересни финалните минути, в които Куртоа се превърна в герой, спасявайки 3 отлични положения за "жълтата подводница". Само 20 минути по-рано белгиецът беше изритан лошо в главата и се готвеше негова смяна, но самият той пожела да остане на терена. 

След успеха Реал Мадрид събра 86 точки, докато провалът на Барса оставя каталунците със 79 кръг преди края. Така единствената драма между двата клуба остана кой ще стане голмайстор. В момента Меси води с 2 гола - 23 срещу 21 за Бензема. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

"Кралете" започнаха срещата с настроение и още в 3' Рамос с брилянтен дълъг пас намери Каравахал в съперниковото наказателно поле. Той пое отлично, но реши да прехвърля вратаря, вместо да подаде на Бензема в малкия пеналт, и Ансехо спаси с лекота. В 8' Бензема пое с гръб към вратата и изведе Модрич по крилото. Хърватинът върна жеста и подаде на френския ас на точката за дузпа, но ударът на Бензема беше твърде слаб и отново Ансехо отрази. 

В 14' при ново добро нападение в бяло Каравахал центрира към далечната греда, където Бензема с изпълнение ала Ван Бастен от воле се опита да прати топката в обратния ъгъл, но не намери очертанията. Само минута по-късно Модрич пробва изненадващ удар от 25 метра, но Асенхо успя да избие в корнер. След последвалото центриране Варан засече с глава от 5 метра, но прати топката в аут. 

Натискът на Реал най-накрая оказа влияние върху мача, след като в 29' Каземиро пресече подаване в центъра и топката се озова веднага в краката на Модрич. Той напредна и изчака Бензема да се нагласи идеално вдясно от него, хърватинът му пусна топката, а френският нападател промуши топката покрай Ансехо - 1:0. 

След попадението гостите се опитаха да изнесат топката в по-предни позиции, но не успяха. В същото време Реал стана още по-опасен по крилата, но до нов гол не се стигна след пропуски на Бензема и Родриго - 1:0 до почивката. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

В 52' "кралете" пропуснаха да подпечатат титлата, след като страхотна акция завърши с подаване за Карвахал в наказателното поле. Той обаче стреля с по-слабия си крак и Асенхо спаси. Топката остана в игра и се озова у Азар, но той не успя да стреля веднага и тя му бе отнета. 

За разлика от първото полувреме Реал подходи прагматично и се опита да затвори двубоя с добро подреждане в дефанзивен план. Липсваше устремът в нападени, но пък Виляреал нямаше никакви сериозни положения в пеналтерията на своя домакин. В 67' обаче Кинтия удари с коляно в главата Куртоа, докато се опитваше да потърси дузпа и се наложи дълго време медицинският щаб да указва помощ на Куртоа. Ареола беше готов да влезе в игра, но белгиецът изрази желание да продължи. 

В 73' Рамос отне топката в центъра на терена и нахлу към наказателното поле на съперника. Чуквайки топката встрани, той беше спънат от Софиан точно на линията на наказателното поле и съдията отсъди дузпа. След справка с VAR, 11-метровият наказателен удар беше потвърден. Рамос заложи на подаване обаче, чуквайки топката в страни за Бензема, който отбеляза, но беше влязъл в наказателното поле по-рано и голът беше отменен. 

След нова справка с VAR, дузпата беше пребита заради по-ранното нахлуване на играчи и на Виляреал, но Бензема този път застана зад топката. Карим стреля в долния десен ъгъл и реализира за 2:0. 

След гола Кроос можеше да се разпише с удар отдалеч, но горната греда го спря. В 82' обаче Висенте Ибора с прекрасен гол с глава успя да се разпише за 2:1 и направи финалните минути много интересни. В 86' Варан и Куртоа не се разбраха в наказателното поле и едва не се стигна до гол за Виляреал, но топката излезе в корнер. След центрирането се стигна до карамбол в наказателното поле и в крайна сметка Ибора стреля, но прати топката в аут. 

В последните минути Виляреал успя да натисне и да внесе напрежение в половината на Реал, докато Зидан смени изненадващо Кроос и Карвахал, който получи някакъв проблем и се наложи да напусне игра. В 92' Тригерос стреля от 30 метра с много мощен удар, но Куртоа успя да отрази. Само минута по-късно Куртоа направи изумително двойно спасяване, след като първо отрази коварно центриране от крилото, а след това добавка на футболист в жълт екип - прекрасно спасяване и Реал остана напред в резултата. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Родриго, Азар, Бензема

Виляреал: Асенхо, Чакла, Чукуезе, Гомес, Гаспар, Морено, Морланес, Пена, Кинтия, Торес, Андре-Франк

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ МАЧА

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Още днес Реал Мадрид може официално да стане шампион на Испания. Това ще се случи, ако победи отбора на Виляреал. Мадридчани имат 4 точки преднина пред втория Барселона, който приема Осасуна. 

"Не е до това какво предпочитам аз или не. Искаме да спечелим мача в четвъртък (срещу Виляреал), това е всичко. Ще се опитаме да го сторим, излизаме за това, както винаги. Виляреал излиза за това също", заяви Зинедин Зидан преди днешния двубой.

Френският наставник няма да може да разчита на Марсело и Лука Йович, а Начо и Мариано са под въпрос за срещата. "Жълтата подводница" е с повече кадрови проблеми: Рамиро Гуера, Рамиро Фюнес Мори и Карлос Бака са контузени, Мариано Барбоса изтърпява наказание, а Пако Алкасер е под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички