След пандемията: Как Зинедин Зидан успя да убеди играчите си, че Ла Лига е големият приоритет?


След пандемията: Как Зинедин Зидан успя да убеди играчите си, че Ла Лига е големият приоритет?
Снимка: Getty Images/Gulliver

1958 0

Още тази вечер Зинедин Зидан може да изпълни целта, която си постави при завръщането си в Реал Мадрид като треньор - шампионската титла. "През следващия сезон нашата цел ще е да спечелим лигата, Не мога да кажа, че определено ще го направим, но ще се борим до края", заяви той през 2019 година.

По този начин отправи ясно послание към всички, с които разговаряше - играчи, медии, ръководствотo.  Срещу Виляреал, Зидан и неговите играчи имат възможност да спечелят титлата в лигата, което е като синоним за клуба през цялата му история. Той вече постигна първата си цел, която беше да се гарантира, че Реал Мадрид няма да отпада от надпреварата за титлата твърде рано.

Клубът беше успешен при Зидан преди две години, спечелвайки Шампионска лига срещу Ливърпул в Киев, но Зидан го видя като някакъв вид и провал, тъй като клубът завърши кампанията на лигата на трето място и на около 17 точки от Барселона.

Поради тази причина неговият пълен фокус е насочен към спечелването на титлата в лигата през този сезон, пише Marca. Основна причина, поради която Реал Мадрид остана в надпреварата, беше колко солиден е този сезон.

Зидан обърна внимание, че няма прекалено много ротация и неговият екип може би е загубил своя усет за последователност, но заложи на две силни единици в отбранителната линия. През двата сезона на Ла Лига, които Зидан завърши, мадридчани са допуснали 41 и 44 гола, но с два оставащи мача през настоящия сезон неговият отбор допусна само 21 и има 19 сухи мрежи.

Зидан знае точно какво означава Шампионска лига за този клуб, но също така знае, че спечелването на лигата помага за изграждането на силни отбори и това е неговото послание през целия период, особено след принудителното спиране заради пандемията. Въпреки че Реал Мадрид все още има някаква надежда в Шампионска лига, през последния месец и половина акцентът на Зидан бе насочен само към вътрешния шампионат. Това е приоритет на Зидан от началото на втория му престой и срещу Виляреал той има шанса най-накрая да постигне основната си цел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички