Реал Мадрид помете Валенсия и остава на 5 точки от върха (ВИДЕО)


Реал Мадрид помете Валенсия и остава на 5 точки от върха (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3469 0

Реал Мадрид победи Валенсия с 2:0 на "Сантяго Бернабеу" и продължава преследването на лидера в Ла Лига - Барселона. Попаденията за "кралете" паднаха за 2 минути, дело на Асенсио и Винисиус, и напълно обезвериха "прилепите", които се държаха много добре през първата част.

Първото полувреме започна с натиск на "белите" и с два пропуска се отчете Марко Асенсио, който започна да получава доверие от Анчелоти все повече в последните няколко кръга. Домакините направиха и принудителна смяна в края на частта, тъй като Милитао получи разстежение след сблъсък със съперник. 

Втората част стартира отново с натиск на Реал, а резултатът не закъсня. В 52' Марко Асенсио оправда доверието към себе си и отбеляза страхотен гол от далечна дистанция, а още преди Валенсия да се "окопити" индивидуален рейд зад центъра на Винисиус направи резултата 2:0.

Опитите на гостите да се върнат в срещата не дадоха резултат, а нервите взеха връх 20 минути преди края, когато бившия защитник на Арсенал - Габриел Паулиста фаулира ужасяващо Винисиус и получи директен червен картон. Срещата се доигра, а "белия балет" изпусна още няколко положения. 

Реал Мадрид остава на 5 точки зад Барселона и върха на Ла Лига, а в следващия кръг (5 февруари) им предстои гостуване на Майорка, а след това участие в Световното клубно първенство. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Пред Реал Мадрид се откри невероятна възможност да поведе рано-рано в срещата, след като получи брилянтен пас от Модрич, с който "матира" защитата на гостите, но Асенсио, който остана сам срещу вратаря не успя да го преодолее и Мамардашвили спаси с една ръка. 

В 6' нарушение отзад срещу Камавинга бе преразгледано от ВАР за потенциален червен картон, но от "стаичката" прецениха, че не е умишлено и на "прилепите" им се размина. 

В средата на първата част пореден пробив от страна на Винисиус, който избяга до аут линията и успя да върне назад за отново непокрития Марко Асенсио завърши с жертвена намеса от страна на защитник и топката излезе в ъглов удар. След това с пропуски се разписаха още Камавинга и Винисиус. 

При първата си добра възможност за контраатака Валенсия не успя да мине дори центъра, след като Начо препъна нахлуващия нападател и съответно получи жълт картон. В следващата ситуация Милитао получи контузия при сблъсък със съперник и поиска смяна, а Карвахал влезе като ляв бек, докато Начо мина в центъра на защитата с Антонио Рюдигер.

В последната от трите минути добавено време гол на Рюдигер с глава от корнер бе отменен заради нарушение на Бензема срещу защитник на Валенсия. Топката не бе насочена дори в периметъра на двамата, но след консултация с ВАР, съдията реши да отмени попадението на "белия балет" и гарнира удара по домакините с жълт картон за французина. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Реал започна с натиск и втората част, но до сериозно положение пред вратата на Валенсия не се стигна. 

ГОЛ! Марко Асенсио успя да отбележи от третия си опит с прекрасен гол от далечна дистанция в 52' на срещата. Атаката започна от Винисиус, който не успя да подаде на Бензема почти на празна врата, но след това французина успя да овладее и намери испанското крило, който отбеляза прецизен шут в горния ъгъл на вратата. 

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Винисиус успя да отбележи гол след дълга пауза стартирайки от средата на терена и минавайки през цялата защита на Валенсия, която не успя да го спре. Бразилецът стреля в далечния ъгъл на вратата по земя в 54'. 

Video edited on Kapwing

Минута по-късно отново Винисиус проби и стреля, но вратарят спаси, а след това отново се озова с топката и подаде на Бензема, чийто удар се удари в защитник и излезе в корнер. 

В 69' дойде първия удар за "прилепите" към вратата на Куртоа, но топката мина над вратата след изпълнение от корнер. 

Нервите взеха връх в 72', след като Паулиста фаулира умишлено Винисиус, а след това се стигна до сблъсък между двата тима. Главният арбитър без колебания бръкна в задния си джоб и изгони централния защитник на Валенсия. 

След като от контузия за Реал се завърна Карвахал по спешност през първото полувреме, игрови минути получи и Чуамени, който също лекуваше контузия. 

В 90' Родриго отправи страхотен удар, след като си спечели нарушение на границата на наказателното поле, но топката попадна в обсега на вратаря и той изби в корнер. 

Стартови състави: 

Реал Мадрид: Куртоа - Камавинга, Рюдигер, Милитао, Начо - Себайос, Кроос (К), Модрич - Асенсио, Бензема, Винисиус

Валенсия: Мамардашвили - Фулкие, Паулиста, Диакаби, Хосе Луйс Гая (К) - Муса, Гуиламон, Алмейда, Кастийехо - Кавани, Лино

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид продължава да гони лидера в класирането в Ла Лига - Барселона. Момчетата на Карло Анчелоти изостават на 8 пункта, а днес ще направят всичко възможно да стопят тази разлика на 5 точки. Валенсия пък е във втората половина на таблицата - на 14-ата позиция с актив от 20 точки.

Само преди няколко седмици двата тима се изправиха един срещу друг в полуфинала за Суперкупата на Испания, който се проведе в Саудитска Арабия. Срещата в редовното време и продължения завърши при 1:1, а "лос бланкос" се класираха напред, след като победиха при дузпите с 4:3.

Определено мадридчани се намират в по-добрата форма. Те имат 3 победи, 1 равенство и 1 поражение в последните си 5 сблъсъка. Валенсия пък има само 1 успех, 1 реми и цели три загуби в последните си пет мача.

Карло Анчелоти няма да може да разчита на футболисти като Ферлан Менди, Давид Алаба и Лукас Васкес, а неговият колега Воро ще бъде без Нико, Джъстин Клуйверт и Тиери Кореия.

Главен арбитър ще бъде Хосе Алберола Рохас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички