Барселона победи Осасуна в Ла Лига преди реванша с ПСЖ в Шампионска лига, Мориба с първи гол


Барселона победи Осасуна в Ла Лига преди реванша с ПСЖ в Шампионска лига, Мориба с първи гол
Снимка: Getty Images/Guliver

4423 0

Барселона постигна важна победа срещу Осасуна в двубой от испанската Ла Лига. Каталунците определено не блестяха, но все пак взеха своето чрез красиви попадения на Жорди Алба и Илайш Мориба. За 18-годишния юноша на каталунците това е и първо попадение в официален двубой.

Първият гол падна в 30-ата минута, но след него футболистите на Роналд Куман се затрудняваха да стигат до чисти положения. Имаше моменти от двубоя, в които дори домакините от Осасуна натискаха своя съперник и можеха да изравнят. Точка на спора обаче все пак бе сложен от тийнейджъра Мориба, който показа страхотна техника при гола.

С успеха Барселона доближи Атлетико (Мадрид) на само 2 точки, но "дюшекчиите" са с цели два мача по-малко. За Барса предстои много тежък двубой срещу ПСЖ в Шампионска лига. В първата среща каталунците загубиха катастрофално с 1:4, но въпреки това ще се надяват на ново чудо срещу ПСЖ в състезанието.

СЪСТАВИ

Осасуна: Ерера, Видал, Аридане, Гарсия, Санчес, Торес, Торо, Монкайола, Барха, Калери, Гарсия

Барселона: Тер Щеген, Дест, Юмтити, Мингеса, Ленгле, Алба, Бускетс, Де Йонг, Педри, Гризман, Меси

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона така и не успяваше да удвои аванса си, като през второто полувреме никой от двата тима не създаде чисти голови положения (домакините от Осасуна дори осъществиха натиск). Това се случи чак в 83-ата минута. Тогава 18-годишният Мориба показа страхотна техника, справи се с няколко противникови футболисти и стреля отлично, преодолявайки стража и вкарвайки. 83' - 0:2!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 20-ата минута от срещата домакините останаха с човек по-малко, след като главният съдия посочи директен червен картон на Серхио Ерера. След преглед с ВАР на ситуацията обаче неговото решение бе променено и в крайна сметка численият паритет в двубоя се запази

30' - 0:1! Барселона поведе в резултата с първия си точен изстрел. Голямата звезда на отбора Лионел Меси се отчете с асистенция след страхотно подаване, с което матира цялата противникова отбрана. Алба овладя топката в наказателното поле и отблизо разстреля Ерера, за да открие резултата.

Едва 4 минути по-късно домакините можеха да изравнят резултата. Гарсия бе изведен срещу Тер Щеген, но стреля право в него, като му позволи да спаси. Груби грешки на играчите на Барселона спомогнаха значително за създаването на ситуацията.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Развитието на сезона и неубедителните игри на лидера Атлетико (Мадрид), както и на големия съперник Реал Мадрид, направиха така, че въпреки слабото представяне и незадоволителните резултати, изведнъж каталунците също имат съвсем реални шансове за титлата.

Футболистите на Роналд Куман са на 2-ра позиция с 53 точки от 25 мача, колкото има и "кралския клуб". Атлети пък е лидер с 58 пункта. Днешният съперник на Барселона Осасуна е на 13-о място с 28 точки, като е на 5 точки от зоната на изпадащите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички