Меко казано КРАХ: Барселона е в нокдаун, отброяването за Роналд Куман започна!


Меко казано КРАХ: Барселона е в нокдаун, отброяването за Роналд Куман започна!
Снимка: Getty Images

5235 0

Барселона не само не успя да вкара гол на отбора, който досега нямаше "суха мрежа", но и имаше късмета да не загуби гостуването си на Кадис от 6-ия кръг в испанската Ла Лига и срещата завърши 0:0.

Тимът на Роналд Куман бе тотално безидеен в предни позиции и за 90 минути, плюс двете продължения, почти не успя да създаде голово положение пред вратата на домакините. 

Мемфис Депай не приличаше на себе си и пропусна и малкото изгодни положения, докато Тер Щеген и Роналд Араухо успяха с големи усилия да спрат набезите на Кадис. За капак на всичко, в 65-ата минута Френки де Йонг бе изгонен с втори жълт картон, а в заключителните секунди самият Роналд Куман също пое по-рано към съблекалните.

Отборът на Барселона определено е в нокдаун, а времето на старши треньора на "Ноу Камп" започна да изтича все по-бързо... На трибуните бе и Жоан Лапорта, но той не видя нищо друго, освен десетки безадресни центрирания и почти нулева креативност!

Ето как се разви срещата:

Още във втората минута Дест нахлу в наказателното поле на домакините и след серия от финтове с тяло "хвърли" по гръб защитник в жълто, но завършващият му удар разочарова. Играчите на Барселона бяха много по-активни с топката в началото на срещата, но тимът на Кадис се движеше компактно и рядко позволяваше пасове между линиите.

В 27-ата минута Френки де Йонг центрира успоредно на голлинията на първа греда, но Ледесма изпревари Депай за топката. Седем минути преди края на полувремето на екраните се показа любопитна статистика - до този момент нямаше нито едно чисто голово положение пред една от двете врати!

В 40-ата минута Фали от Кадис се строполи в центъра на терена, след като изрита една топка напосоки, хвана се за коляното и впоследствие бе изнесен на носилка от лекарския щаб на домакините. 

На почивката Роналд Куман пусна в игра Серхи Роберто на мястото на Юсеф Демир. Още в началните секунди на втората част Алваро Негредо отправи красив удар с външен фалц, но Тер Щеген блесна със страхотно спасяване.

В 50-ата минута Мемфис Депай направи голям пропуск, след като топката му бе "сервирана" на пътя в наказателното поле, но той не успя да я засече с левия си крак. В следващата атака нидерландецът уцели кълбото, но Ледесма спаси с една ръка.

След близо час игра Френки де Йонг копна хитро топката зад отбраната към Депай, но той не успя да си я овладее добре, а след това несполучи и при опита си да комбинира със съотборник. 

В 65-ата минута, в желанието си да продължи топката към свой съотборник, Френки де Йонг влезе остро в краката на играч на Кадис и бе изгонен с втори жълт картон, след като само четири минути по-рано бе получил първия. Куман реши да направи втора смяна и в игра влезе Коутиньо на мястото на Люк де Йонг, който рядко играеше с топката от началото на срещата.

В 72-ата минута 17-годишният Гави отстъпи мястото си на 19-годишния Нико. Численото предимство въодушеви играчите на Кадис, както и публиката на "Нуево Мирандия", и те започнаха да атакуват по-смело вратата на Барселона.

Десет минути преди края на редовното време Рики Пуч също получи шанс за изява, заменяйки Сержиньо Дест. Още с първото си докосване обаче, той загуби топката и Кадис организира контраатака, като само добрата намеса на Тер Щеген при последвалия удар запази двете нули на таблото. 

В 91-ата минута Коутиньо стреля директно от фал, но ударът му премина на около метър встрани от вратарския ъгъл. 120 секунди преди да изтече добавеното време Пике изведе Депай на стрелкова позиция, но шутът му по диагонал отново размина целта. Малко преди това пък Кадис можеше да поведе в резултата, но завършващият удар бе блокиран в последния момент. 

В самия край Роналд Куман бе изгонен от резервната скамейка за реплики към съдиите - този епизод бе много показателен за цялата ситуация в Барселона...

Стартови състави:

Кадис (4-4-2): Ледесма, Карселен, Гарсия, Хароян, Еспино, Хименес, Аларкон, Фали, Арсамендия, Собрино, Негредо

Барселона (4-3-3): Тер Щеген, Дест, Пике, Араухо, Мингеса, Гави, Френки де Йонг, Бускетс, Юсуф Демир, Люк де Йонг, Депай

ПРЕДИ МАЧА

Домакините са на 15-то място в класирането в Испания с актив от 5 точки след пет изиграни кръга. Кадис записа две равенства, две загуби и една победа в последния си мач срещу Селта (2:1).

Каталунците са на осмо място в Ла Лига, но при успех днес ще се изкачат до третата позиция, а трябва да се отбележи, че те имат и един отложен двубой (срещу Севиля). 

Съставът на Роналд Куман не се намира в добра форма и преди дни (20.09.) не успя да победи Гранада у дома си, завършвайки 1:1 с тях. 

За последно Барселона се изправи срещу Кадис на 21 февруари тази година и мачът на "Ноу Камп" завърши 1:1. Букмейкърите оценяват днешна победа на Барса на 1.55, а второ поредно равенство на 4.20. Евентуален успех на домакините е фиксиран на 6.00 коефициент!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички