Реал Мадрид пречупи Еспаньол и се откъсна на Барселона в Ла Лига


Реал Мадрид пречупи Еспаньол и се откъсна на Барселона в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3731 0

Испанският колос Реал Мадрид победи Еспаньол с минималното 0:1 като гост в мач от 32-рия кръг на Примера Дивисион. Единственото попадение в срещата отбеляза Каземиро след брилянтна асистенция на Карим Бензема, а победата върна "белите" на върха в класирането с две точки аванс пред Барселона.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в четвъртата минута Еспаньол можеше да излезе напред в резултата. Серхи Дардер се включи в атака и овладя подаване в наказателното поле на "белия балет". Футболистът на домакините нанесе удар към вратата на Тибо Куртоа, но футболист на Реал се хвърли на шпагат и блокира удара.

В 25-тата минута Лей Ву получи подаване на границата на пеналтерията и веднага нанесе удар, който премина на сантиметри от напречната греда. Десетина минути по-късно Карим Бензема стреля опасно, но бившият вратар на Реал Диего Лопес успя да избие в корнер.

В 45-тата минута центриране в наказателното поле на Еспаньол предизвика хаос пред вратата на Диего Лопес, а няколко футболисти на Реал не успяха да се възползват и да вкарат. Секунди по-късно обаче мадридчани откриха резултата след брилянтен пас с пета на Бензема към Каземиро, който вкара на празна врата - 0:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част Реал успокои темпото на игра, а с това и намаляха головите положения пред двете врати. Зинедин Зидан извърши две промени, като включи в игра Родриго и Винисиус на местата на Азар и Иско. "Белите" изглежда, че се задоволиха и на минимална победа и рядко тръгваха по-агресивно в атака.

Реал продължи да владее топката и да не позволява на своя съперник да създава опасности пред вратата на Куртоа. "Лос бланкос" търпеливо изчакаха последния съдийски сигнал, за да се поздравят с минималната, но много ценна победа, която им донесе две точки преднина пред основния им конкурент за титлата Барселона.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Реал Мадрид влезе в кръга като лидер в подреждането. В събота основният съперник на "белите" Барселона допусна нова грешка, от която днес Реал може да се възползва и да спечели две точки аванс пред каталунците. Техният съперник - Еспаньол, е на последното 20-то място и оцеляването в Ла Лига изглежда трудно постижима цел.

Наставникът на "белия балет" Зинедин Зидан няма да може да разчита на наказаните Ферлан Менди и Лука Модрич, както и на контузените Лука Йович и Лукас Васкес. Начо е под въпрос за срещата. За Еспаньол Себастиан Коршия е контузен, а Дидак Вила е под въпрос.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Еспаньол: Лопес, Вила, Ву Лей, Гомес, Дардер, Де Томас, Ембарда, Бернардо, Кабрера, Лопес, Рока

Реал Мадрид: Куртоа, Марсело, Рамос, Варан, Карвахал, Каземиро, Кроос, Валверде, Иско, Азар, Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички