Реал Мадрид надви Ейбар и се изравни по точки с Атлетико в Ла Лига


Реал Мадрид надви Ейбар и се изравни по точки с Атлетико в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3940 0

Испанският шампион Реал Мадрид спечели гостуването си на Ейбар с 3:1 и продължи прекрасната серия от победи, в която се намира. "Кралете" победиха своя съперник благодарение на отличното си начало на двубоя, в което отбелязаха два бързи гола.

Още в шестата минута Реал излезе напред в резултата. Родриго намери Карим Бензема, който потвърди силната си форма с нов гол - 0:1! Само седем минути по-късно "белите" вкараха втори гол, след като Карим Бензема асистира за Лука Модрич, който покачи на 0:2!

В 28-ата минута Ейбар успя да се върне в мача. Кике успя да вкара във вратата на Тибо Куртоа и да даде надежда на съотборниците си, че могат да окажат съпротива на "кралете" - 1:2!

В 36' гол на Карим Бензема бе отменен заради засада. През втората част темпото на игра спадна, а по-чисти положения се откриха едва в средата на полувремето, когато двата отбора си размениха по един шанс за гол - пред Родриго за Реал и пред Муто за Ейбар.

В 82-рата минута домакините имаха сериозни претенции към главния арбитър за дузпа, след като останаха съмнения за игра с ръка на Серхио Рамос в наказателното поле. След намесата на ВАР обаче бе установено, че няма основания да бъде отсъдена дузпа. 

В 92' пък Лукас Васкес подпечата победата за своя отбор с трети гол - 1:3! С победата Реал Мадрид се изравни по точки с лидера Атлетико Мадрид - по 29, като "дюшекчиите" са с два мача по-малко. Ейбар е на 14-о място с 15 пункта.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Кралския клуб" излезе от дупката, в която се намираше, и навлезе в добра форма, като към момента се намира в серия от 4 поредни победи (и то срещу сериозни съперници като Севиля, Борусия Мьонхенгладбах, Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао).

Така тимът спечели първото място в групата си в Шампионска лига, а и да подобри позицията си във временното класиране на испанската Ла Лига. Тази вечер пък ще има удобна възможност за "белия балет" да продължи с добрите си игри и победната серия.

Реал ще гостува на Ейбар, който се намира на незавидната 13-а позиция с 15 точки от 13 двубоя. Въпреки това, играчите на Зинедин Зидан трябва да си имат едно наум, тъй като неведнъж до момента през сезона допускаха издънки срещу отбори, срещу които не би трябвало да се случва.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ейбар: Дмитрович, Родригес, Арбия, Бигас, Посо, Салватиера, Експозито, Диоп, Инуй, Кике, Муто

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Менди, Каземиро, Модрич, Кроос, Васкес, Родриго, Бензема

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички