След почти 5 години "суша": Барселона подчини Реал след обрат на "Камп Ноу"


След почти 5 години "суша": Барселона подчини Реал след обрат на "Камп Ноу"
Снимка: GettyImages

11262 0

И минималните надежди, които Реал Мадрид имаше в битката за титлата в Испания, угаснаха в 92' на "Камп Ноу", когато резервата Франк Кесие реализира пълния обрат за Барселона в Ел Класико и донесе победата за своите с 2:1! 

Каталунците изиграха страхотен двубой, в който диктуваха темпото почти през целия двубой, като не се предадоха дори след като изостанаха рано в резултата след автогол на Роналд Араухо (9-а минута). 

В 45' Роберто изравни резултата, а по подобен начин дойде и крайното 2:1, след като в края на второто полувреме Кесие вкара за 2:1. 

С победата каталунците вече са с 12 точки аванс и ще бъде истинско чудо Реал да навакса подобен пасив, и то с оглед на формата на двата отбора. Барселона е с 68 точки срещу 56 за "белия балет". 

Това беше и първа победа на Барселона над Реал на "Камп Ноу" от 2018 година насам. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ 

Още в 24-ата секунда се стигна до първия удар в мача, след като Бензема нахлу в половината на Барселона и стреля, но право в обсега на Тер Стеген. Само 2 минути по-късно и Левандовски реши да стреля от дистанция, но далеч по-добре от Бензема, но Куртоа се намеси блестящо. 

Натискът на "блаугранас" се засили, като Гави центрира перфектно за Рафиня, останал непокрит в наказателното поле. Бразилецът стреля силно с глава, но Куртоа отново блесна със спасяване. Последва и мощен удар от дистанция на Роберто, но в аут. 

Въпреки показаното до момента, първият гол падна във вратата на Барселона. Камавинга проби в наказателното поле и комбинира с Винисиус. Бразилецът премина към аутлинията, заобикаляйки Бускетс и се опита да центрира, но топката рикошира в Араухо, заблуди Тер Стеген и влетя във вратата на домакините - 0:1. 

След попадението мачът влезе в познато за Ел Класико русло - постепенни нападения за Барселона и контраатаки за Реал, но нито един от двата тима не беше ефективен в заключителната фаза на атаките. 

Все пак в 34' Рафиня сложи точка на анемичните действия в атака, след като проби покрай Начо и стреля мощно с левия крак, но с третото си брилянтно спасяване Куртоа изби в корнер. 

Току преди да изтече последната минута на първото полувреме Барселона се добра до гол. При центриране на Араухо Кроос се намеси ужасно слабо и топката остана в наказателното поле. Тя стигна до Роберто, който с много прецизен удар в левия ъгъл се разписа за 1:1. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част отново започна по-добре за Барселона, като каталунците продължиха да са особено активни по двата фланга, където защитата на Реал не получаваше достатъчно помощ от Валверде и Винисиус. 

В 58' дойде и първото по-опасно положение, когато Левандовски получи топка на границата на пеналтерията и стреля опасно, но след рикошет топката премина покрай гредата. 

Анчелоти пусна в игра Родриго и Менди, които освежиха играта на тима и "кралете" започнаха малко по-често да задържат топката. След това и Чуамени, и Себайос влязоха в игра, докато Шави реши да  прави промени чак в 76', когато пусна Кесие на мястото на Роберто. 

15 минути преди края Анчелоти промени и схемата на 4-2-3-1, пускайки и Асенсио с последната си смяна. Този ход даде резултат, когато в 80' Родриго и Вини играха на двойно, а след това Карвахал получи в наказателното поле. От своя страна той подаде на Асенсио, който реализира, но ВАР отмени попадението заради засада - все още 1:1. 

В 92' Барселона, която изглеждаше, че е доволна от равенството, матира "белите". Левандовски с брилянтен пас изведе Балде към наказателното поле, който от своя страна "сви" за Кесие към далечната греда - удар и 2:1 за лидера в класирането! 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Стеген, Араухо, Кунде, Кристенсен, Балде, Бускетс, Де Йонг, Роберто, Гави, Рафиня, Левандовски

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рюдигер, Милитао, Начо, Камавинга, Модрич, Кроос, Валверде, Бензема, Винисиус

ПРЕДИ МАЧА

Две са сериозните липса за състава на домакините. На разположение на Шави няма да са Педри, който имаше шанс да се възстанови, но все пак няма да се рискува, както и Усман Дембеле. Въпреки това Шави бе категоричен, че има план как да се справи с Реал. 

"Ние се подготвяме да играем мача по определен начин. Ще се опитаме да доминираме повече от предишната среща. Ние не търсим да се защитаваме с топката, ние търсим да вземем играта от тях с топката. Повече, отколкото направихме на полуфинала за "Купата на Краля" на "Бернабеу". Мадрид се подобри много. Това е непредвидимо. Никога не знаеш какво ще се случи в "Ел Класико". Нашият план е да доминираме в играта. Да се надяваме, че "Камп Ноу" ще бъде като котел, като през цялото време ще уважаваме нашите опоненти", заяви Шави преди двубоя.

При мадридчани Карло Анчелоти обяви, че ще може да разчита на Карим Бензема, който получи неразположение след удар в реванша срещу Ливърпул. "Трябва да гледаме на Барселона като на лъв, а не като на котка. Ако влезем в двубоя, мислейки, че те са малка котка, ще сме твърде несериозни. Това е огромен мач, в която трябва да се борим до края и да покажем истинска отдаденост. Не бих казал, че съм уплашен или притеснен за това, но винаги се изнервяш в часовете преди най-големите мачове, поне аз съм".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички