Фалстарт за Барса: Левандовски разочарова, а македонец смълча "Камп Ноу"!


Фалстарт за Барса: Левандовски разочарова, а македонец смълча "Камп Ноу"!
Снимка: Getty Images

10723 0

Испанският колос Барселона не успя да победи Райо Валекано след равенство 0:0 като домакин за разочароващо начало на новия сезон в Ла Лига. Роберт Левандовски разочарова в официалния си дебют, след като за всичките 90 минути така и не успя да вкара във вратата на македонския страж Столе Димитриевски, който бе играч на мача на "Камп Ноу".

След само 12 минути игра Левандовски успя да вкара гол във вратата на Райо, но той бе отменен заради засада. В следващите минути обаче каталунците тотално разочароваха с представянето си - Райо напълно неутрализира опасностите пред вратата си, а в края на първата част за малко да стигне и до гол, но Марк-Андре тер Щеген спаси "лос кулес".

През втората част играта на Барса не се подобри, а Шави опита да промени нещо с включването на няколко резерви, включително и на Френки де Йонг. В края на мача дебютантът Франк Кеси вкара гол, който бе отменен заради засада.

Малко след това Серхио Бускетс бе изгонен с втори жълт картон, а Радамел Фалкао пък вкара във вратата на Барса - попадение, което също бе отменено. В крайна сметка Барса и Райо поделиха точките, а несъмнено най-силно представяне в мача направи вратарят на гостите Димитриевски, който направи куп ключови спасявания.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 12 минути игра Роберт Левандовски помисли, че е открил головата си сметка за Барселона. Полякът бе изваден зад отбраната на Райо и с класно изпълнение прехвърли вратаря на Райо, за да прати топката в мрежата. Флагът на страничния рефер обаче бе вдигнат, тъй като Левандовски бе в положение на засада. 

Video edited on Kapwing

В следващите минути Барселона бе по-активен, като Рафиня се отличаваше сред играчите на каталунците, но шансове за гол почти липсваха. В добавеното време на първото полувреме пък Райо можеше да вкара с първия си удар към вратата на Барса. Алваро Гарсия излезе сам срещу Тер Щеген, но стражът спаси удара му.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна с още една великолепна възможност за гол за Райо. След мълниеносна контраатака Серхио Камейо получи възможността да завършва от отлична позиция, но така и не успя да насочи удар към вратата, тъй като се забави и бе спрян.

Играта на Барселона не вървеше, а Шави потърси промяна с включването на Ансу Фати, Сержи Роберто, както и на Френки де Йонг, който е спряган за изходящ трансфер още през това лято. Малко по-късно се появи и новото попълнение Франк Кеси, а за Райо от скамейката влезе звездно име - Радамел Фалкао.

В 75-ата минута Левандовски падна на земята в пеналтерията, претендирайки за дузпа, но такава не бе отсъдена. В следващите минути Левандовски и Обамеянг изпуснаха по един добър шанс за гол, а попадение на Франк Кеси бе отменено заради засада.

В продължението мача Барса остана с човек по-малко, след като Серхио Бускетс получи втори жълт картон. Малко по-късно Радамел Фалкао прати топката в мрежата на Барселона, но и неговият гол бе отменен заради засада.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Араухо, Кристенсен, Гарсия, Алба, Бускетс, Педри, Гави, Рафиня, Дембеле, Левандовски

Райо: Димитриевски, Фран Гарсия, Катена, Лежюн, Балиу, Лопес, Сис, Гарсия, Паласон, Трехо, Камейо

ПРЕДИ МАЧА

Барселона започва новия сезон в Ла Лига след много силно трансферно лято, в което бяха привлечени няколко класни нови футболисти. Сред тях несъмнено се отличава името на доскорошния голмайстор на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, но също така Рафиня, Жул Кунде, Франк Кеси и Андреас Кристенсен.

До последно не се знаеше дали клубът ще успее да картотекира входящите попълнения за старта на сезона, но в крайна сметка Барселона успя да картотекира 6 от 7-те си нови играчи. Това означава, че Шави ще може да разчита на почти пълния си арсенал за двубоя срещу Райо, който каталунците ще искат да спечелят на всяка цена.

Ето и какви са коефициентите за мача Барселона - Райо Валекано!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички