Барселона се сбогува подобаващо с "Камп Ноу" след класика срещу Майорка (ВИДЕО)


Барселона се сбогува подобаващо с "Камп Ноу" след класика срещу Майорка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5418 0

Барселона надви Майорка с 3:0 в мач от 37-ия кръг на Ла Лига. По този начин шампионът на Испания зарадва своите фенове на "Камп Ноу", с който се сбогува.

Каталунците стигнаха до сравнително лесен успех, след като играха по-голямата част от мача с човек повече, след като Амат Ндайе влезе по брутален начин в краката на Алехандро Балде и директно бе изгонен от главния арбитър.

Две от попаденията за победата бяха отбелязани от Ансу Фати в 1' и 24' минута. Класиката пък бе оформена от Гави, който се разписа 20 минути преди края на двубоя. 

Барселона се раздели с "Камп Ноу" с победа, тъй като на емблематичния стадион му предстои реконструкция, която ще увеличи седящите места на съоръжението.

Испанският шампион вече има 88 точки в актива си, а Майорка е 12-ти с 47 пункта. Следващия уикенд Барса гостува на Селта, а Майорка приема Райо Валекано.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от Майорка бяха шокирани още в първата минута. Хубава атака на Барса рано-рано мина през Гави, а младият испанец намери своя съотборник Ансу Фати, който просто добави топката в опразнената врата за 1:0.

Video edited on Kapwing

В 14-ата минута Амат Ндиайе бе изгонен от главния арбитър заради опасно влизане в краката на Балде. Само 10 минути по-късно Роберт Левандовски пък пусна топката за Ансу Фати и той се разписа за втори път и удвои преднината на каталунците.

Video edited on Kapwing

До почивката не се случи нищо по сериозно пред двете врати. Барса продължи да доминира, но така и не намери третия гол, с който да заформи класическия резултат.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Доминацията на Барселона продължи и през втората част. Жул Кунде, Роберт Левандовски и Усман Дембеле пропуснаха добри шансове за гол. Най-близо от тримата бе полякът, който си пробва късмета от свободен удар, но опитът му бе отразен от противниковия стаж.

Все пак, Барса вкара трети гол. Гави овладя хубав пас от Усман Дембеле в 70' и с много плътен удар от границата на наказателното поле се разписа, за да оформи класическия резултат 3:0.

Video edited on Kapwing

 

СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Кунде, Алба, Кристенсен, Балде, Бускетс, Де Йонг, Фати, Гави, Дембеле, Левандовски

Майорка: Грейф, Мафео, Валент, Копете, Гая, Коща, Баба, Морланес, Родригес, Амат, Мурики

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барселона загуби последните си две срещи в първенството - първо от Реал Сосиедад, а след това и от Валядолид. Макар и тимът вече да е шампион, трета поредна загуба едва ли би била приета добре от привържениците, особено предвид факта, че мачът е на "Камп Ноу".

В същото време Майорка е на 11-а позиция, но до 7-ото място го делят едва три точки. Отборът разполага с 47 пункта, а пред него са Севиля (49, но и мач повече), Жирона (49), Атлетик Билбао (50) и Осасуна (50).

Барселона е в серия от 10 поредни победи срещу този съперник. В тях само на три пъти Майорка е съумявал да отбележи попадение. Последният случай, в който каталунците не спечелиха срещу този опонент, бе на 3-ти октомври 2010 година (трябва да се отбележи, че тимът не бе в елита между 2013 и 2019 година).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички