Лапорта посочи кои 4-ма играчи не пуска и обяви: Ще имаме най-добрия стадион в света


Лапорта посочи кои 4-ма играчи не пуска и обяви: Ще имаме най-добрия стадион в света
Снимка: Getty Images

4131 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта вярва, че клубът ще има най-добрия стадион в света след готвената реконструкция на "Камп ноу". Сезон 2023/24 отборът ще изкара на Олимпийския стадион "Луис Компанис" в каталунската столица.

"Ще имаме най-добрия стадион в света. Ще запазим първите две трибуни, защото панорамата от тях е впечатляваща, това е уникален храм. Митжанс беше гений, когато го проектира. Третата трибуна ще бъде по-удобна и по-безопасна", разказа Лапорта пред каталунския "Спорт".

"Няма да има козирка, но трибуните ще бъдат покрити. Никой няма да се мокри. Ще имаме и добър отбор. С Педри, Гави, Араухо, Балде, които са призвани да бъдат нашите водачи за настоящето и бъдещето", допълва президентът на "блаугранас".

Стадионът на Барселона, понастоящем "Spotify Camp Nou", е построен в периода 1954-1957 година. Капацитетът му е 99 354 зрители, а рекордната му посещаемост е през 1986 г., когато на четвъртфинала за КЕШ срещу Ювентус идват 120 000 души. А ето как ще изглежда реконструираният "Камп ноу"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички