2 гола на Меси доближиха Барселона до Реал Мадрид и Атлетико в Ла Лига


2 гола на Меси доближиха Барселона до Реал Мадрид и Атлетико в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4080 0

Испанският гранд Барселона победи Елче с класическото 3:0 като домакин в двубой от Ла Лига. Капитанът на "блаугранас" Лионел Меси отбеляза две попадения за успеха на своя отбор, с който каталунците се изкачиха до третото място в Ла Лига с актив от 50 точки и се доближиха на само два пункта от Реал Мадрид и на пет от лидера Атлетико.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута Барса имаше възможност да открие резултата, но опасен удар на Тринкао бе отразен от стража Бадиа. Три минути по-късно и Елче застраши противниковата врата с удар на Лукас Бойе, който обаче прелетя над напречната греда.

В 10' Педри се свлече на тревата в наказателното поле на гостите, но съдията не видя основания за отсъждане на 11-метров наказателен удар. Десетина минути по-късно отново Тринкао застраши вратата на Елче, но Едгар Бадия го отказа с чудесна намеса.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Барселона успя да излезе напред в резултата. Мартин Брейтуейт изведе Лионел Меси на чиста позиция, а аржентинецът успя да изпревари вратаря, за да прати топката в мрежата на Елче - 1:0!

В средата на полувремето каталунците се добраха до второ попадение, след като Френки де Йонг намери Меси, а аржентинецът не сбърка за второто си попадение в срещата - 2:0!

Пет минути по-късно Барселона стигна и до трети гол чрез Жорди Алба, докато Брейтуейт записа втора асистенция в мача - 3:0!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Барселона се намира на четвърто място в Ла Лига, като е с актив от 47 точки - на една зад третия Севиля и на осем зад лидера Атлетико Мадрид. Елче пък е в зоната на изпадащите - на 18-о място, с 21 пункта. Роналд Араухо, Филипе Коутиньо, Ансу Фати и Сержи Роберто не са на разположение на Роналд Куман за днешния двубой.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Алба, Пике, Юмтити, Мингуеса, Де Йонг, Пянич, Педри, Тринкао, Брейтуейт, Меси

Елче: Бадиа, Бараган, Верду, Хосема, Сифуентес, Мфулу, Гути, Мохика, Ригони, Мийя, Бойе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички