Атлетико Мадрид пречупи и Валенсия след нов обрат в Ла Лига


Атлетико Мадрид пречупи и Валенсия след нов обрат в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3764 0

Испанският гранд Атлетико Мадрид победи Валенсия с 3:1 след обрат като домакин в сблъсък от 20-ия кръг на Ла Лига. "Дюшекчиите" постигнаха седмата си поредна победа в Примера, която затвърди първото им място в подреждането със солиден аванс пред преследвачите си.

Валенсия пръв отбеляза гол в срещата чрез Урош Рачич в 11-ата минута, но скоро след това Жоао Феликс изравни. В началото на втората част голмайсторът на Атлети Луис Суарес направи обрата пълен, реализирайки 12-ия си гол в първенството за сезона.

В 72-рата минута пък Анхел Кореа оформи крайното 3:1. Така Атлетико вече разполага с 47 пункта - със седем повече от втория Реал Мадрид, който е и с мач повече. Барселона е трети с 37 пункта. Валенсия пък се нарежда 14-и с едва 20 точки в актива си.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна на високи обороти от първата секунда, а още във втората минута Атлетико можеше да излезе напред в резултата. Удар на Жоао Феликс мина опасно близо до гредата. В 7' пък Хосе Мария Хименес засече центриране от корнер, но Доменек спаси. 

Две минути по-късно Ману Вайехо създаде първата голова ситуация пред вратата на домакините, но Ян Облак се намеси. В 11' обаче Облак нямаше какво да стори срещу изстрела от дистанция на Урош Рачич, който го хвана неподготвен - 0:1!

В средата на полувремето Атлетико възстанови равенството. След центриране от корнер Жоао Феликс се оказа най-съобразителен и успя дас е разпише в мрежата на Валенсия - 1:1! Малко по-късно Маркос Йоренте можеше да обърне мача, но негов удар профуча на сантиментри от гредата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54-ата минута Атлетико стигна до второ попадение и обърна мача. Жоао Феликс намери Луис Суарес в наказателното поле, а уругваецът успя да отбележи поредния си гол в Ла Лига за сезона - 2:1!

В средата на полувремето опасен удар на Гонсалес бе отразен от Ян Облак. В 72-рата минута пък Атлети се добра до трети гол. Маркос Йоренте намери Анхел Кореа, който подсигури победата на своя отбор - 3:1!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Атлетико Мадрид продължава да е безпогрешен в Ла Лига, като е в серия от шест поредни победи след поражението от Реал Мадрид в началото на декември. "Дюшекчиите" постигнаха труден обрат над Ейбар с 1:2 в последния кръг, благодарение на Луис Суарес, който отбеляза и двете попадения.

Атлети е с 44 точки - с четири повече от втория Реал, който е с два мача повече. Техният съперник Валенсия не се намира в добра форма през този сезон, като се нарежда едва 14-и с 20 спечелени точки. Вратарят на гостите Яспер Силесен няма да играе поради контузия, а при "дюшекчиите" Ермосо и Трипиър.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Атлетико Мадрид: Облак, Вършалко, Хименес, Савич, Ермосо, Коке, Лемар, Караско, Йоренте, Феликс, Суарес

Валенсия: Доменек, Гая, Габриел, Диакаби, Корея, Муса, Рачич, Солер, Черишев, Вайехо, Гомес

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички