Класата си каза думата: Реал Мадрид обърна новак в адска жега на старта в Ла Лига (ВИДЕО)


Класата си каза думата: Реал Мадрид обърна новак в адска жега на старта в Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6030 0

Шампионът на Испания Реал Мадрид стартира с победа участието си в новия сезон на Ла Лига, след като обърна новака Алмерия, за да го победи с 1:2 като гост. "Кралете" срещнаха сериозни трудности на стадион "Лос Хуго Медитерениос", особено в първите минути, но през второто полувреме показаха класа и спечелиха мача.

Макар и мачът да стартира в 22 часа местно време, двата тима играха при температура от 30 градуса. Това несъмнено оказа влияние на представянето на "белия балет", който само преди пет дни игра финал за Суперкупата на Европа срещу Айнтрахт на Олимпийския стадион в Хелзинки, където температурите са драстично по-ниски.

Алмерия започна много силно двубоя и стигна до гол още в шестата минута след едва 12 разменени подавания. Ларджи Рамазани се отскубна зад дебютанта в Ла Лига Антонио Рюдигер и се разписа в мрежата на Тибо Куртоа. В следващите минути Реал имаше сериозни трудности в създаването на положения пред противниковата врата.

Това се промени след почивката, когато в игра се появиха Лука Модрич и Еден Азар. След час игра Реал изравни с гол на Лукас Васкес, който бе на точното място, за да засече топката в мрежата на Алмерия. 15 минути по-късно Дейвид Алаба влезе в игра, а секунди по-късно изпълни пряк свободен удар и вкара за пълен обрат.

До края Алмерия имаше две положения за изравняване на резултата, но не се възползва. Така Реал стартира успешно защитата си на титлата. Освен Антонио Рюдигер, дебют в Ла Лига направи и Орелиан Чуамени. В следващия кръг Реал гостува на Селта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само седем минути игра Алмерия шокира шампиона Реал. Страхотен пас на Иниго Игуарас зад отбраната на "кралете" намери бързоногия нападател на домакините Ларджи Рамазани, който се отскубна зад гърба на Антонио Рюдигер, излезе сам срещу Куртоа и го разстреля - 1:0!

Video edited on Kapwing

Реал Мадрид веднага вдигна оборотите и опита да притисне Алмерия. "Лос бланкос" организираха няколко опасни атаки, които разсякоха отбраната на домакините, но до завършващ удар не се стигаше. Алмерия пък показа, че може да действа отлично при контраатаки, което допълнително притесни отбраната на Реал.

В края на първото полувреме Реал усили натиска, а Винисиус излезе сам срещу вратаря, но от малък ъгъл нямаше как да вкара. "Белите" поставиха под обсада наказателното поле на Алмерия и търсеха изравнителния гол. Той обаче не идваше, защото домакините се защитаваха добре.

В 44-ата минута Тони Кроос блесна с невероятно центриране в наказателното поле за Лукас Васкес, който дебнеше на далечната греда. Васкес успя да засече и да прати топката в мрежата на Алмерия, но попадението бе отменено заради засада на испанеца.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Карло Анчелоти замени Камавинга с Лука Модрич. Реал продължи да натиска и през второто полувреме, а Алмерия се опитваше да държи "кралете" далеч от наказателното поле.

В 52-ата минута двата тима си размениха по две опасни атаки. Първо Бензема намери Валверде в пеналтерията, а той стреля мощно във вратата, но Фернандо спаси. В ответната контраатака и Тибо Куртоа трябваше да спасява опасен удар на Алмерия.

В 58' Еден Азар замени Чуамени, а три минути по-късно и Азар, и другата резерва Модрич взеха дейно участие в изравнителния гол за Реал. След дълъг пас по диагонала от Модрич топката стигна на левия фланг, където Азар взаимодейства с Винисиус, а той опита удар, който бе спасен. Кълбото се озова в Бензема, а след това стигна и до Лукас Васкес, който в крайна сметка успя да вкара в мрежата на Алмерия - 1:1!

Video edited on Kapwing

В 74-ата минута Дейвид Алаба се появи на мястото на Ферлан Менди и веднага се нае с изпълнението на пряк свободен удар в опасна близост до вратата на Алмерия. Защитникът изпълни брилянтно статичното положение, като прехвърли стената с отлично насочен удар, който не остави шансове на вратаря на домакините - 1:2!

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Алмерия: Фернандо, Чуми, Кайки, Родриго Ели, Бабич, Акиеме, Саму, Егуарас, Робертоне, Рамазани, Садик

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Рюдигер, Начо, Васкес, Камавинга, Чуамени, Кроос, Валверде, Винисиус, Бензема

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Реал Мадрид започва защитата на титлата в Ла Лига с гостуване на един от новаците Алмерия, който се завръща след седемгодишно отсъствие. Карло Анчелоти се закани преди началото на сезона да атакува всички възможни трофеи и ще настоява неговите играчи да започнат позитивно новата кампания.

Реал Мадрид се подсили с Антонио Рюдигер и Орелиан Чуамени, но по-важното бе, че "кралете" съхраниха ядрото си. "Бернабеу" напуснаха Гарет Бейл, Иско, Марсело, Лука Йович, както и още няколко играчи, но нито един от тях нямаше основна роля в шампионския състав на Реал през миналия сезон.

Дани Карвахал и Родриго няма да са на разположение на Анчелоти за днешното гостуване на Алмерия. Реал Мадрид вече изигра един официален мач, след като победи шампиона на Лига Европа Айнтрахт Франкфурт в мач за Суперкупата на Европа.

ТОП коефициенти за мача Алмерия - Реал Мадрид!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички