Ла Лига може да издейства анулиране на новия договор на Мбапе с ПСЖ!


Ла Лига може да издейства анулиране на новия договор на Мбапе с ПСЖ!
Снимка: Getty Images

1638 0

Адвокатът на Ла Лига Хуан Бранко заяви, че новият договор на Килиан Мбапе с ПСЖ трябва да бъде анулиран. Причината за това е, че не отговаря на политиката за финансов феърплей на УЕФА. испанецът заяви, че от Ла Лига ще поискат съдействие от френското спортно министерство.

"Ще поискаме от френското спортно министерство да отмени разрешението за подписване договора на Мбапе с ПСЖ, тъй като те са надзорният орган и Френската професионална футболна лига е под ръководството на Френската футболна федерация", заяви Бранко, цитиран от "RMC Sports".

"След това ще се свържем с Френската професионална футболна лига, за да действаме чрез правния отдел на Националната контролна комисия за управление (DNCG). Те трябва да упражняват контрол върху финансовите възможности на ПСЖ", продължи юристът.

"Това е правна стъпка, която ще ни позволи да установим дали договорът на Мбапе отговаря на икономическите параметри, определени от правилата на DNCG и финансовия феърплей на УЕФА", завърши Бранко. А УЕФА вече работи по сигналите от Ла Лига срещу ПСЖ.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички