Ла Лига даде зелена светлина на Барселона да преподпише с Меси


Ла Лига даде зелена светлина на Барселона да преподпише с Меси
Снимка: Getty Images

4889 0

Ръководството на испанската Ла Лига е разрешило на Барселона да преподпише с голямата си звезда Лионел Меси, съобщава испанското издание AS. Първоначално от Ла Лига стопираха преговорите между Барса и Меси заради големите разходи на каталунците за заплати, но този проблем е бил преодолян и вече няма пречка за подновяването на договора.

Както е известно, договорът на Лионел Меси с Барселона изтече в края на миналия месец и на практика в момента аржентинецът се води свободен агент. Въпреки това оставането му на "Камп Ноу" изглежда все по-вероятно, особено след като Ла Лига даде зелена светлина на клуба да задвижи споразумението с Меси.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас отсече преди дни, че правилата са еднакви за всички отбори, независимо дали става въпрос за Барселона или Алкоркон. Той беше категоричен, че Барса не може да предложи нов договор на Меси, защото клубът има финансови проблеми. От Барселона обаче са дали гаранции пред Ла Лига, които да им позволят да обвържат Меси с нов контракт.

Интерес към Меси проявяват отбори като Манчестър Сити и ПСЖ. Според Хавиер Тебас обаче няма друг клуб в Европа, който да може да си позволи Меси (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички