Барселона е напът да изпусне големия си талант Мориба заради Лионел Меси


Барселона е напът да изпусне големия си талант Мориба заради Лионел Меси
Снимка: Getty Images

6133 0

18-годишният талантлив футболист на Барселона Илайш Мориба няма да попадне сред избраниците на старши треньора Роналд Куман за предстоящата лятна подготовка на тима, пишат днес медиите в Испания.

Полузащитникът има контракт с клуба до лятото на 2022 година, но все още не е постигнал договорка с Жоан Лапорта за неговото подновяване. Медиите на Пиринеите твърдят, че агентите на младока са стигнали до пререкания с ръководството на Барса и са далеч от финализиране на преговорите.

Същевременно клубът се опитва да намали разходите си, за да може да поднови договора на Лионел Меси без да нарушава правилата за финансов фейрплей на испанската Ла Лига.

В Испания открито се говори, че редица клубове от Европа изчакват развръзката на казуса с Мориба и са готови да действат. Звездата на Илайш изгря през сезон 2020/21, когато взе участие в общо 14 мача на Барселона, в които се отчете с 1 гол и 2 асистенции.

Наскоро се заговори, че в опит да намали разходите си за перо "заплати", клубът е готов да се раздели дори с Антоан Гризман.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички