Куриоз: Два финала за Купата на краля в Испания в рамките на две седмици


Куриоз: Два финала за Купата на краля в Испания в рамките на две седмици
Снимка: Getty Images/Guliver

1269 0

До куриозна ситуация ще се стигне в испанския футбол, като това ще е породено от извънредното невиждано положение в спорта поради пандемията от коронавирус. Така в Испания, в рамките на две седмици, ще се изиграят два финала за Купата на краля.

Единият ще бъде за вече свършилият сезон 2019/20, а другият за настоящата кампания - 2020/21. Разбира се, финалистите за първия мач са ясни - баските съперници от Реал Сосиедад и Атлетик Билбао. И двата финала ще се играят на стадиона на Севиля в едноименния град, като това е било определено предварително от Кралската футболна федерация на Испания.

Престижното издание Marca информира, че според свои източници финалът между Реал Сосиедад Атлетик Билбао ще се състои на 4-ти април 2021 година, а две седмици по-късно - на 18-и април 2021 година, ще се състои и другият финал.

Все още не е ясно дали ще има привърженици по трибуните, като испанският секретар по спорта и ръководителят на Националния спортен съвет (CSD) Ирен Лозано сподели, че може и да има фенове на мачовете, след като в страната вече има новини за потенциалната ваксина срещу коронавируса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички