Барселона със 120 минути преди дербито в Мадрид след хеттрик на каталунец и подценяване на аматьори (ВИДЕО)


Барселона със 120 минути преди дербито в Мадрид след хеттрик на каталунец и подценяване на аматьори (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7586 0

Барселона се измори до краен предел преди дербито с Атлетико Мадрид в предстоящия кръг от Ла Лига, след като победи третодивизионния Интерсити едва след продължения – 4:3, по време на 1/16-финалите за Купата на Краля. Възпитаниците на Шави направиха 3:3 в редовното време след силно първо полумвреме с куп пропуски и подценяване през втората част, която попречи затваряне на двубоя, а точно обратното – достигане до 120-минутна драма срещу непритенциозен съперник.

Барселона съумя да поведе след само 180 секунди чрез възстановяващия от септември насам Роналд Араухо, който на практика рано подчерта амбициите на каталунците. Колосът контролираше развоя на двубоя през цялото първо полувреме и се отчете с куп пропуски, които пратиха двата отбора на почивка при само попадение разлика.

След общо час игра обаче домакините най-накрая постигнаха своето и изравниха резултата чрез юношата на „блаугранас“ – Солдевила. Младокът се възползва от неразбирателство в противниковата отбрана при корнер и след едно подаване вкара кълбото за 1:1.

В този момент започна и размяната на попадения между двата отбора, които вкараха още четири попадения в оставащия половин час. Домакините през цялото време бяха в догонващата роля, но съумяваха да изравнят във всички случаи чрез 21-годишния Солдевила, формирал хеттрик в редовното време.

За Барселона двете попадения бяха дело на Дембеле и Рафиня, съответно в 66-тата и 77-мата минута, докато ремито бе формирано в 74-тата и 86-тата минута.

Крайният успех бе формиран от Ансу Фати, който влезе през втората част, но съумя да намери правилния път към противниковата врата в 104-тата минута със стрелба от зоната на бялата точка след пас на Рафиня.

Първо полувреме:

Срещата започна по възможно най-добрия начин за гостите, след като се възползваха от едно от първите си статични положения и дълго възстановявалият се Араухо се завърна за каталунците с ГОЛ за 0:1!

Video edited on Kapwing

Уругваецът засече центрирането от корнер на Торре и отправи неспасяем удар с глава от първа греда! 

В 17-тата минута отново Роналд Араухо бе в центъра на събитията, след като успя в последния момент да избие сигурен гол във вратата на своя тим. Той и Кунде първоначално бяха надбягани от Пинян, но съумя да реагира и с шпагат изби последвалия удар!

В 28-мата минута се стигна и до греда при любопитни обстоятелства. Мемфис Депай стреля от статично положение около наказателното поле, при което кълбото рикошира в играч от построената стена и бе напът да се озове във вратата, но всъщност срещна напречната греда и излезе в корнер.

Второ полувреме:

 

Втората част започна любопитно и каталунците отново можеха да стигнат до попадение след само 180 секунди, но удар на Дембеле бе париран. В слдващите минути още няколко стрелби на каталунците бяха отразени.

След десет минути игра дойде моментът за контраатака на домакините чрез Пинян, който за втори път в двубоя излезе на сравнително чиста позиция, този път отразена от Иняки.

Гол! Опитите на домакините дадоха резултат след час игра, когато след корнер се стигна до комбинация между Мурия и Солдевила, като вторият съумя да прати топката във вратата на испанския колос! 1:1!

Video edited on Kapwing

Гол! Усман Дембеле върна преднината на гостите 7 минути по-късно, след като избегна по чудесен начин засада при извеждащото подаване, а секунди по-късно прехвърли Гаизка за 1:2!

Гол! Третодивизионният тим не се предаде и отново изравни резултата в 74-тата минута. Тогава Алба тотално изпусна Солдевила, който с глава успя да матира за втори път стража на гостите! 2:2!

Гол! 180 секунди по-късно Рафиня се оказа на правилното място и засече ниско центриране на Жорди Алба, който на практика изплати грешката си при второто попадение във вратата на Барселона! 2:3!

В 84-тата минута Солдевила бе съвсем близо до оформянето на своя хеттрик срещу испанския колос, но Иняки парира неговия опит.

Гол! 120 секунди по-късно мълниеносна контраатака бе завършена именно от голмайстора за домакините, който съумя да формира хеттрик срещу Барселона в рамките на по-малко от полувреме!! 3:3!

Video edited on Kapwing

 

Първо продължение:

Каталунците продължиха да са активни в началото на полувремената и този път по-малко от 180 секунди бяха нужни за първото опасно полужение пред противниковата врата. 

Чудесна комбинация бе завършена от влезлия като резерва Фати, който насочи в долния десен ъгъл, но Гаизка изби. Кълбото обаче продължи към вратата на домакинити, но в крайна сметка премина на сантиметри от страничния стълб.

Втора греда за каталунците в двубоя, след като в 100-тната минута Жорди Алба засече извеждащо подаване и нацели напречната греда.

Гол! Желанието на Ансу Фати за попадение даде резултат в 104-тата минута, когато Рафиня върна ниско центриране към пеналтерията. Там испанския национал само след поглед съумя да матира противниковия страж и няколко бранители пред себе си! 3:4!

Video edited on Kapwing

Второ продължение:

Домакините загубиха и последните си сили, което превърна последните минути в голямо препятствие за тях, докато Барселона създаде нови две голови положения в първите десет минути, които обаче бяха пропилени.

Стартови състави:

ИНТЕРСИТИ: Гаизка, Г. Хайме, Вадик, Алваро, Рафа Галвес, Кристо, Белоти, Мигел Мари, Аарон Пинян, Солдевила,Пол Ройже

БАРСЕЛОНА: Иняки, Белерин, Араухо, Кунде, Жорди Алба, Бускетс, Кеси, Пабло Торре, Дембеле, Депай, Феран.

Преди мача:

Испанският колос няма право да подценява двубоя, след като преди броени дни го направи срещу градския си съперник - Еспаньол, и направи 1:1, насред "Камп Ноу".

Третодивизионният тим пък не е играл от 20-и декември, когато печели над Мирандес в миналата фаза на турнира с 2:0. Впечатление прави, че отборът е 16-и във временното класиране на своята група, но в началото на декември прави нулево реми с дубъла на Барселона като домакин.

Това е единственият допир на Интерсити до колоса от Каталуния, като двубой с дубъла предстои в близкото бъдеще. В последните си седем двубоя аматьорският тим има 2 победи, още толкова загуби и 3 равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички