Кройф: Аякс ме продаде на Реал, не на Барса


Кройф: Аякс ме продаде на Реал, не на Барса

1968 0

Каталунският телевизионен канал "TV3" представи документалния си филм за бившия футболист и треньор на Барселона Йохан Кройф. Легендата също така защитаваше цветовете на Аякс и националния отбор на Холандия.

Във филма участие имат няколко световни футболни фигури, които се изказват за Летящия холандец. Самият Кройф също разкрива интересни факти от биографията си, като например, че ръководството на Аякс е искало той да играе в Реал (Мадрид), но той не отива там.

"На времето президентът на Аякс ме продаде не на Барселона, а на Реал. В Холандия говореха, че трябва да играя във фашистка страна и това предизвика доста спорове. Но аз съм дете на следвоенен период, трудно бе да отказваш оферти. А Барселона във футболен план нямаше нищо. Да преминеш в клуб, представляващ Каталуния, беше предизвикателство. Барселона бе нещо повече от клуб", заяви Кройф.

Припомняме, че Кройф игра за каталунците в периода 1973-1978 г. Като треньор той се върна там през 1988 до 1996 г. Като футболист той спечели испанското първенство през сезон 1973/74, а през 1977/78 спечели Купата на страната. Като треньор той спечели титлата в Примера четири пъти, а през сезон 1990/91 завоюва трофея в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички