Ювентус готов да пусне Роналдо в Реал срещу 1/2 от сумата, за която го взе


Ювентус готов да пусне Роналдо в Реал срещу 1/2 от сумата, за която го взе
Снимка: Getty Images/Gulliver

4290 0

Ювентус е готов да се раздели с голямата си звезда Кристиано Роналдо, и то срещу доста по-ниска сума от тази, за която го купи през 2018 година. "Бианконерите" могат да пуснат португалеца срещу 57 милиона евро, съобщава "Corriere dello Sport".

Както е известно, италианският гранд плати за нападателя 105 милиона евро през лятото на 2018 година. Към момента, според transfermarkt.com, трансферната стойност на звездата е 60 милиона евро, като тя е сериозно повлияна от пандемията от коронавирус.

Именно от пандемията може да бъде повлияно евентуалното решение на Ювентус да се раздели с петкратния носител на "Златната топка". Както е известно, вирусът може да потопи във финансова криза много от европейските футболни клубове, дори и богатите такива. Роналдо е най-високоплатеният футболист не само в Ювентус, но и в цялата Серия А. Той получава годишно по 31 млн. евро.

Президентът на гранда от Торино Андреа Аниели беше готов да предложи на 35-годишния нападател нов договор - до 2024 година, но заради загубите е готов да разгледа предложенията за Роналдо. Към момента, според слуховете, кандидатът за подписа на португалеца е бившият му клуб Реал Мадрид. Вижте тук 11 изумителни факта за идола на милиони.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички