Край на финансовата криза? Членовете на Барселона дадоха "зелена светлина" на Жоан Лапорта


Край на финансовата криза? Членовете на Барселона дадоха "зелена светлина" на Жоан Лапорта
Снимка: Getty Images

4460 0

Членовете на Барселона одобриха плановете за продажба на 49,9% от мърчандайза и 25% от телевизионните права на клуба!

Не е тайна за никого, че испанският гранд се намира в тежка финансова криза, а наскоро ръководството подвигна въпроса за нуждата от 500 милиона евро, които да помогнат за балансирането на отчетите през идното лято. Появиха се и сведения, че Барса трябва да ореже перо 'заплати' с около 160 милиона евро, преди изобщо да си помисли да привлича нови футболисти.

Президентът на "блаугранас" Жоан Лапорта бе обещал да събере по-голямата част от тези пари чрез значителни продажби на "Barça Licensing & Merchandising" (BLM) и част от телевизионните права.

Вътрешният правилник гласи, че всички подобни решения на "Камп Ноу" трябва да бъдат одобрени от членовете на Барселона и за тази цел те проведоха Общо събрание в четвъртък, 16 юни, за да гласуват ЗА или ПРОТИВ.

Продажбата на "BLM" бе одобрена със значително мнозинство, а Лапорта потвърди, че са получени оферти на стойност между 200 и 300 милиона евро. Плановете за телевизионните права също получиха "зелена светлина", а босът на Барселона разкри, че целта е да бъде сключено 25-годишно споразумение, което да вкара в касата на клуба половин милиард евро!

Гласуването бе почти единодушно, макар че един от бившите президенти - Енрик Рейна, изрази разочарованието си от това, че е принуден да се съгласява с подобни продажби:

"Тръгвам си с чувството, че съм направил това, което трябваше да направя... Макар и с неудовлетворение - нямаше друг избор. Моля ви, в бъдеще бъдете по-рационални, за да не се налага да правим подобни неща отново", обърна се той към актуалните шефове на Барса.

Вижте още: Барселона обяви цените за организирането на сватба или мач на "Камп Ноу"

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички